Expoziţia "Desene dintr-o axă îndepărtată", semnată de artistul Részegh Botond, deschide, joi, anul expoziţional la Muzeul Naţional de Artă al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia, realizată de Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, este deschisă publicului la Muzeul Colecţiilor de Artă, din Calea Victoriei nr. 111, Bucureşti şi va putea fi vizitată până pe 18 aprilie.

Artistul Részegh Botond, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, la clasa de grafică a maestrului academician Mircia Dumitrescu, propune o incursiune în spaţiul creator, cu provocările şi constrângerile sale interioare, suprapuse peste cele de nouă factură.

"Desene dintr-o axă îndepărtată" reprezintă o serie de lucrări de grafică, în cea mai mare parte, dar şi un număr de pânze de mari dimensiuni, elaborate în perioada lunilor de carantină. Galeriile de siluete antropomorfice minimaliste compun, structurează şi conferă traseului expoziţional un tempo specific, narând vizual o experienţă autobiografică definită de un context extrem de precis: carantina. Acestea au versatilitatea care le-ar permite să funcţioneze asemenea unor cadre din storyboard-ul unui «thriller psihologic» despre «ce s-ar putea întâmpla într-un atelier, în pandemie»", a afirmat Ana Negoiţă, curatoarea expoziţiei.

„Deschidem anul expoziţional 2021 cu un proiect mult aşteptat de public. Am ales ca prima expoziţie din an să fie dedicată artei contemporane şi să arătăm publicului artă creată recent, în timpul pandemiei. Selecţia lucrărilor pune accentul pe expresia diferitelor stări de spirit pe care artistul creator le-a resimţit în această perioadă de pandemie, de comunicare cu sine. Ne onorează să avem ca parteneri în acest curajos demers o instituţie de prestigiu, Institutul Cultural Maghiar, de care ne leagă, de-a lungul timpului, organizarea unor expoziţii temporare importante”, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR. 

La vernisaj au fost prezenţi: Cristina Verona Tobi, manager MNAR,  Kosa András László, directorul Institutul Cultural Maghiar, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Andras Demeter, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Krizbai Bela Dan, vicepreşedintele ICR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.