Animaţia „Flecăreţii - Aventuri cu Pettson şi Findus”, inspirată de celebrele cărţi ale lui Sven Nordquist, este disponibilă în cinematografe atât în versiunea dublată în română, cât şi în maghiară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma succesului seriei „Pettson şi Findus”, difuzată pe canalul TV Minimax şi a cărţilor omonime pentru copii scrise de Sven Nordqvist şi publicate în România de Editura Pandora M în colecţia PanDA, regizorii Ali Samadi Ahadi şi Markus Dietrich propun o nouă aventură pentru întreaga familie, de urmărit la cinema. 

Regizorii animaţiei, responsabili deja pentru primele trei aventuri de succes cu Pettson şi Findus, alături de scenaristul şi producătorul filmului, Thomas Springer, invită publicul în lumea fascinantă a familiei flecăreţilor, plină de dragoste, culoare şi haos.

Secvenţele pline de suspans sunt tratate într-un mod potrivit pentru copii şi publicul preşcolar, în timp ce peisajele frumoase acompaniază lumea animată.

Sequel-ul a fost realizat sub forma unui film cu acţiune live şi personaje animate. Acest amestec se îmbină armonios, actorii fiind şi ei convingători, în special Uwe Ochsenknecht în rolul exterminatorului agasat de micile creaturi şi ChrisTine Urspruch, în rolul femeii visurilor sale a cărei inimă trebuie cucerită. Bineînţeles, din film nu lipseşte nici reîntâlnirea cu Stefan Kurt în rolul lui Pettson, care alături de Findus, pisica lui, formează noul cămin al adorabilelor creaturi.

Minunat ilustrată, seria „Pettson şi Findus” a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare şi a fost tradusă în 44 de limbi. În Suedia şi peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson şi de tovarăşul său, motanul Findus cel vorbăreţ.

Sven Nordqvist s-a născut în 1946 în Helsingborg, iar desenul şi pictura au fost dintotdeauna pasiunile lui. Nordqvist a mai lucrat ca arhitect, profesor şi grafician. În 1983, a câştigat concursul de cărţi ilustrate pentru copii al Editurii Opal, cu „Agaton Öman şi alfabetul”. Următoarea lui carte, „Tortul de clătite”, a însemnat naşterea personajelor Pettson şi Findus. N-a fost gândită ca o serie de cărţi de la început, dar bătrânul şi motanul lui i-au fermecat pe cititori, şi astăzi sunt printre cele mai îndrăgite personaje din cărţile pentru copii suedeze. În adolescenţă, Nordqvist a fost inspirat de benzile desenate MAD, un stil care a influenţat chiar şi ilustraţiile lui mai recente. Îi place să construiască şi să asambleze tot felul de mecanisme complicate, un hobby care şi-a pus amprenta şi pe cărţile lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.