Angajaţii televiziunii publice îşi aleg, în perioada 3 - 10 noiembrie, reprezentanţii în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei îşi vor desemna prin vot reprezentanţilor salariaţilor (doi membri) şi supleanţii acestora (doi membri), conform Legii nr. 41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Hotărârea prin care se aprobă demararea alegerilor interne a fost luată de Comitetul Director al SRTv ca urmare a solicitării Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului de declanşare a procedurilor de desemnare a membrilor CA al SRTv - având în vedere situaţia de excepţie determinată de faptul că în prezent Televiziunea Română nu are nominalizat şi confirmat un director general, precum şi necesitatea desfăşurării activităţii curente a societăţii.

Orice persoană, salariată a televiziunii publice sau nu, poate candida, pe baza unei solicitări scrise adresate Biroului Electoral Central la nivelul SRTv sau Birourilor Electorale Teritoriale (pentru Studiourile Teritoriale). Solicitarea se depune personal şi trebuie să fie însoţită de Curriculum Vitae, copie după cartea de identitate şi o declaraţie pe proprie răspundere că nu a făcut poliţie politică şi că nu a făcut parte din structurile de poliţie politică ale regimului comunist.

Candidaţii se pot înscrie în zilele de miercuri, între orele 12:00 şi 19:00 şi joi, între orele 10:00 şi 18:00. Campania electorală va începe joi, 4 noiembrie, la ora ora 21:00, şi se va încheia luni, 8 noiembrie, la ora 21:00.

Exercitarea votului va avea loc pe 9 noiembrie, între orele 08:00 şi 20:00, la sediul SRTv din Bucureşti şi la studiourile teritoriale TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi TVR Tîrgu Mureş, iar rezultatele finale vor fi afişate miercuri, 10 noiembrie, la ora 22:00, la sediul Biroului Electoral Central - Bucureşti şi la cele ale Birourilor Electorale Teritoriale.

Numele candidaţilor clasaţi pe primele patru locuri vor fi înaintate Parlamentului României de către Comitetul Director al SRTv, după cum urmează: primii doi clasaţi pentru calitatea de membru titular în Consiliul de Administraţie al SRTv, iar următorii doi pentru calitatea de membru supleant (poziţia 3 reprezintă supleantul primului clasat şi poziţia 4 reprezintă supleantul celui de-al doilea clasat).

Reprezentanţii salariaţilor Televiziunii Române şi ai presei pot lua parte la alegeri, pe tot parcursul scrutinului, în calitate de observatori, pe baza solicitărilor scrise adresate Biroului Electoral Central până pe 8 noiembrie, ora 12:00.

Consiliul de Administraţie al SRTv a fost demis după ce rapoartele de activitate ale televiziunii publice pentru anii 2017, 2018 şi 2019 au fost respinse în plenul Parlamentului pe 11 mai 2021.

Conform Legii 41/1994, republicate, CA al SRTv este alcătuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor în Parlament, unul din partea Preşedintelui României, unul din partea Guvernului, doi din partea angajaţilor şi unul din partea minorităţilor naţionale. Consiliul de Administraţie este numit pe o perioadă de patru ani, iar preşedintele CA este validat de Parlament dintre membrii titulari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.