Sindicatul Culturalia a sesizat conducerea Ministerului Culturii şi a solicitat cercetarea administrativă a directorului şi unui consilier al Direcţiei Achiziţii, după ce aceştia, într-o comunicare oficială, adresată inclusiv ministrului şi sindicatului, au folosit termeni peiorativi, au catalogat drept "penibilă" cererea de informaţii privind măsurile luate împotriva Covid-19 şi au făcut aluzii privind consumul de spirt medicinal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două funcţionare publice, angajate ale instituţiei, au întocmit şi trimis către sindicat, dar şi către ministru, o adresă batjocoritoare, cu antetul instituţiei, ca răspuns la o cerere de informare cu privire la măsurile luate pentru protecţia angajaţilor din minister în perioada stării de alertă, conform Legii nr.55/2020.

"Aşadar, preocuparea dumneavoastră este lipsită de sens, lipsa dumneavoastră de cunoştinţe şi de informare ducând la o situaţie penibilă, în acest caz. Mai mult, pe această cale dorim să ne asigurăm că nu folosiţi spirtul medicinal primit în instituţie în alte scopuri decât ca dezinfectant astfel că, vă rugăm să îl folosiţi doar pentru zona mâinilor şi a suprafeţelor de lucru, acesta fiind exclusiv de uz extern", se arată în Adresă. 

"Aceste manifestări aduc atingere prestigiului autorităţii/ instituţiei publice în care ne desfăşurăm activitatea, în condiţiile în care Sindicatul nu a făcut altceva decât să solicite ca angajaţii să fie protejaţi în momentul revenirii la locul de muncă, iar ca drept răspuns noi nu am fost decât ridiculizaţi de către unii dintre funcţionarii publici din minister, cu funcţie de conducere", se arată în sesizarea înregistrată la cabinetul ministrului Culturii.

De asemenea, Sindicatul Culturalia urmează să sesizeze Comisia de Disciplină din cadrul Ministerului Culturii, pentru a verifica dacă au fost încălcate prevederile Codului Administrativ.

"Este inadmisibil ca un salariat al statului, funcţionar public cu funcţie de conducere, să semneze o adresă oficială în acest mod. Noi am cerut, în calitate de reprezentanţi ai majorităţii angajaţilor MinisteruluiCulturii, să fie respectate toate măsurile pentru protecţia sănătăţii tuturor salariaţilor. Răspunsul a fost de-a dreptul batjocoritor. De aceea, un astfel de comportament nu poate fi tolerat şi nu putem accepta asemenea aroganţe pe banii publici. Sperăm ca domnul ministru Bogdan Gheorghiu, pe care l-am informat atât personal, cât şi în scris, să ia măsurile necesare", a declarat Ana Marin, preşedintele Sindicatului Culturalia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.