Ilustratorul André Chéret, cel care l-a creat împreună cu Roger Lecureux pe Rahan, unul dintre cei mai populari eroi de bandă desenată franceză, a murit la vârsta de 82 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut la Paris, pe 27 iunie 1937, desenatorul a murit joi, la vârsta de 82 de ani, scrie Le Figaro. Pasionat de desen încă din copilărie, impresionat de ilustraţiile americane de după Război cu Tarzan, de Burne Hogarth sau cu Durga Rani, regina junglei, de Pellos, André Chéret a lucrat în editare şi în publicitate înainte de a îmbrăţişa o carieră în domeniul celei de-a noua arte. 

De asemenea autor al seriei cu Bob Mallard, un aviator neînfricat, Chéret era cunoscut pentru stilul său viu şi realist. Avea un simţ ascuţit al detaliului şi era un maestru în arta realizării de panorame spectaculoase. 

"Fils des âges farouches", Rahan, erou preistoric, a fost lansat în februarie 1969, în primul număr al publicaţiei Pif Gadget. 

Aventurile lui Rahan au loc în vremea în care oamenii, "cei care merg ridicaţi", supravieţuiesc înfruntând dinozauri şi diverse animale sălbatice.  

Poveştile (incluse şi într-un serial de animaţie începând cu 1987) au marcat o întreagă generaţie de cititori. 

Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a lansării benzilor desenate cu Rahan, editura Soleil a publicat anul trecut integrala aventurilor sale în 26 de volume, adică 4.000 de pagini. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.