Amber Lee Dodd, autoare britanică de bestselleruri pentru copii, va lansa volumul „Fulgerele m-au gonit acasă”, la Bucureşti, printr-o lectură publică interactivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30, în Mansarda Copiilor de la Cărtureşti Verona.

Lectura lui Amber Lee Dodd din volumul „Fulgerele m-au gonit acasă” va fi completată cu provocări creative şi activităţi distractive.

„Fulgerele m-au gonit acasă”, carte apărută la editura Carusel Books, spune povestea Ameliei Hester McLeod, care poartă numele a două exploratoare celebre – Amelia Earhart şi Lady Hester Stanhope. Fata locuieşte pe o insuliţă aflată chiar sub Steaua Nordului. Are un tată apatic şi tăcut, iar bunicul ei pare convins că ceva groaznic i se va întâmpla nepoatei. Ea se străduieşte să se adapteze schimbărilor din familie, dar şi de la şcoală, unde are probleme în a-şi găsi cuvintele potrivite, pentru că suferă de dislexie.

În ziua în care împlineşte 11 ani, Amelia îşi pune o dorinţă secretă. O furtună magică se dezlănţuie şi ameninţă toată insula. Din acel moment, Amelia începe să dispară şi să apară brusc în diferite locuri de pe insulă, unde găseşte obiecte-indiciu care au legătură cu familia ei şi o ajută să dezlege misterul stâncii Dintele Şarpelui. Acesta este drumul ei iniţiatic, pe care merge găsindu-şi propria direcţie.

Cartea este completată cu scurte biografii are exploratoarelor care o influenţează pe eroină şi care pot deveni modele pentru toţi cititorii cărţii.

Amber Lee Dodd predă în Anglia scrierea creativă. Povestirile ei au fost publicate în numeroase ţări şi difuzate la BBC Radio 4. Prima ei carte, „We Are Giants”, a fost nominalizată la zece premii literare, a câştigat premiul Calderdale Book of The Year şi a fost inclusă pe lista scurtă pentru prestigiosul Branford Boase Award. Scrie şi piese de teatru, care se joacă la teatrele Minerva, New Theatre Royal şi Edinburgh Fringe din Scoţia.

Volumul „Fulgerele m-au gonit acasă” este primul al autoarei care a fost tradus în limba română.

Evenimentul de lansare a cărţii se adresează copiilor cu vârste de peste 8 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.