Alocuţiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron de duminică seara, a patra de la începutul crizei sanitare, a fost urmărită de peste 23,6 milioane de francezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discursul şefului statului francez, început la 20.00, a fost vizionat de 85,6% din totalul telespectatorilor, potrivit Le Figaro.

Difuzat de mai multe posturi de televiziune, discursul a fost urmărit la TF1 de 10,4 milioane de francezi, alte 6,7 milioane l-au urmărit la France 2, 2,8 milioane - la M6 şi 1,7 milioane - la France 3.

Intervenţia lui Macron care a stârnit cel mai mare interes a fost cea din 14 aprilie, urmărită de 36,7 milioane de telespectatori, adică 94,4% din total.

Autorităţile franceze au început pe 11 mai ridicarea treptată a restricţiilor impuse în criza sanitară.

Duminică, preşedintele a anunţat că Franţa accelerează planurile de a relaxa restricţiile impuse, pentru a relansa cât mai repede activităţile în cea de-a doua mare economie a zonei euro. Următoarea lui intervenţia este programată pentru luna iulie, când va anunţa noi măsuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.