Stephen Hawking pleacă din lumea noastră cu unele secrete, spune la RFI scriitorul science fiction Alexandru Mironov. El crede că oamenii se obişnuiseră cu ideea că faimosul astrofizician britanic, care a murit miercuri, la vârsta de 76 de ani, este etern, în pofida bolii care l-a ţinut în scaun cu rotile mai bine de o jumătate de secol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aproape că ne obişnuiserăm cu ideea că are o oarece eternitate în el. Simplul fapt că trecuse peste o boală care trebuia să-l ucidă şi trebuia să-l ucidă la 20 de ani ni-l făcea ieşit din comun”, a spus Alexandru Mironov.

În opinia scriitorului, "lucrările pe care le-a făcut, faptul că s-a vârât în teoria asta cu black holes, pe care întâi şi-a negat-o, apoi a introdus-o, pe urmă a demonstrat că black holes nu sunt chiar cu totul şi cu totul lacome de materia pe care o înghit este în sine o mare realizare”.

Alexandru Mironov subliniază că Stephen Hawking „ste născut la 300 de ani exact după Galileo Galilei: "Parcă se întâmplă cumva că sorţii aranjează în istorie unele întâmplări legate între ele”.

Scriitorul spune că este foarte probabil că înţelegea fizica cuantică nu numai prin ecuaţiile diferenţiale, prin ecuaţiile matematice scrise, ci într-un fel în care şi bunul simţ i-o prezenta, creierul lui era capabil să proceseze ceea ce se întâmplă exact. "Numai că, atenţie, el nu putea să spună ceea ce exact ştia, pentru că în baza de date cu cuvinte pe care le avea pe celebrul computer legat de un sintetizator de voce, nu toate cuvintele erau cele care-i trebuiau lui. Deci el pleacă cumva din lumea noastră şi cu unele secrete”, a adăugat Mironov.

Stephen Hawking a murit pe 14 martie, la vârsta de 76 de ani.

Oameni de ştiinţă şi politicieni din întreaga lume l-au omagiat prin mesaje online pe fizicianul Stephen Hawking, pe care l-au descris drept o minte colosală, care a făcut lumea un loc mai bun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.