Actorul francez Alain Delon a luat parte, vineri seară, la Cluj, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la proiecţia în aer liber a primului film pe care l-a produs, interpretat şi regizat, Afacerea Pigot, el explicând amuzat că se bucură că în public sunt multe femei, adăugând: "O să rog femeile să rămână aici pentru că trebuie să ştiţi că nu sunt gay”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Renumitul actor francez în vârstă de 81 de ani a fost aplaudat şi aclamat în momentul în care a ajuns în Piaţa Unirii, locul în care, pe un ecran gigant, a fost proiectat filmul "Afacerea Pigot”, la care s-au vândut aproximativ 3.000 de bilete.

Alain Delon a fost prezentat publicului de către directorul TIFF, Tudor Giurgiu, actorul francez explicând că se bucură că proiecţia este în aer liber, dar mai ales de faptul că în public sunt foarte multe femei.

"Sunt foarte fericit să fiu aici şi am să vă spun de ce. Sunt fericit pentru că în seara asta v-am adus soarele şi cu asta mă pot mândri. Filmul «Afacerea Pigot» este primul film pe care l-am produs, regizat şi interpretat. Este important că astăzi îl putem vedea în aer liber, pentru că dacă ar fi fost vremea de ieri l-am fi văzut într-o sală. Mulţumesc pentru invitaţia de a fi aici şi sunt foarte fericit şi foarte mândru. Sunt încântat că în public sunt mai multe femei decât bărbaţi. O să rog femeile să rămână aici pentru că trebuie să ştiţi că nu sunt gay”, a spus actorul francez.

Legendarul actor Alain Delon, simbol al cinematografiei europene, este prezent pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediţii a TIFF. Pentru contribuţia sa artistică excepţională, el va primi premiul de excelenţă, sâmbătă, în cadrul galei de închidere a TIFF, programată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Cu o carieră impresionantă şi peste 100 de interpretări memorabile, actorul, producătorul, scenaristul şi regizorul Alain Delon aniversează anul acesta 60 de ani de la debutul său în cinematografie. Şase decenii în care a strălucit pe marile ecrane în pelicule care au făcut istorie.

”Rocco şi fraţii săi” (1960), ”În plin soare” (1960), ”Eclipsa” (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagră” (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984) sau ”Pe cuvânt de poliţist” (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, pentru contribuţia sa la arta cinematografică.

Rebelul enigmatic al cinematografiei franceze a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu nume precum Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni şi Louis Malle, iar meritele i-au fost recunoscute, în nenumărate rânduri, de marile festivaluri.

Alain Delon a devenit un simbol al masculinităţii şi a inspirat, de-a lungul timpului, nu numai industria de fashion & beauty, ci şi cultura pop. Are propria linie de accesorii şi parfumuri de lux şi apare pe coperta albumului ”The Queen is Dead” al celor de la The Smiths. ”Beautiful Killer”, piesa Madonnei de pe albumul MDNA, e un tribut adus actorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.