Cartea şi CD-ul „Aici e Radio Europa Liberă cu Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca”, cu o selecţie realizată şi prezentată de Cătălin Cioabă, vor fi lansate joi, de la ora 19.30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţia a urmărit să ilustreze întreaga paletă de emisiuni radiofonice realizate de Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca: interviuri cu personalităţi culturale, eseuri sau pamflete radiofonice, corespondenţe de presă, intervenţii în direct în cadrul emisiunilor de ştiri, comentarii politice sau consideraţii istorice.

La acest eveniment, organizat în cadrul Anului Centenar Monica Lovinescu, vor participa scriitoarea Ioana Pârvulescu şi editorii Cristina Cioabă şi Cătălin Cioabă. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

„Aceşti doi oameni au vorbit enorm, desfăşurându-se în timpul istoriei şi recuperând teritoriile pierdute ale cuvintelor. Au vorbit din ce în ce mai mult, exact în măsura în care în noi se articula, progresiv şi iremediabil, tăcerea”, spune Gabriel Liiceanu. 

„Cruciada pentru libertate a fost iniţiată de Radio Europa Liberă în deceniile Războiului Rece din solidaritate cu acea parte a omenirii rămasă în ţări-închisori. Armele ei au fost cuvintele, rostite către toate zările în 27 de limbi. Adevărul era unul singur: acela că fără libertate nu se poate trăi. Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca au rostit clipă de clipă, în limba noastră, acest adevăr”, potrivit lui Cătălin Cioabă. 

Cu acest prilej, va fi prezentată şi seria aniversară „Monica Lovinescu“ cu noi ediţii ale volumelor „Jurnal esenţial”, „La apa Vavilonului”, „Etica neuitării”, „O istorie a literaturii române pe unde scurte, 1960-2000”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.