Sărbătorile de la Stonehenge organizate cu ocazia solstiţiului de vară au fost anulate anul acesta în urma măsurilor impuse de autorităţi în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mod obişnuit, aproximativ 10.000 de oameni se adunau anual în apropierea monumentului neolitic din Wiltshire pentru a marca începutul verii astronomice.

English Heritage a spus că anul acesta a anulat evenimentul ca măsură de siguranţă. Vor fi, în schimb, făcute transmisiuni pe reţelele de socializare ale organizaţiei.

Nichola Tasker, directorul Stonehenge, a îndemnat oamenii să nu călătorească spre regiune pentru solstiţiu şi să urmărească evenimentul online.

Solstiţiul de vară este una dintre puţinele ocazii când English Heritage oferă acces oamenilor la Stonehenge.

În timpul solstiţiului de vară, soarele se ridică din spatele pietrei Heel, intrarea în Cerc, şi razele se adună în centrul monumentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.