Concertul #Winter Nights, în cadrul programului ICR AdMusicam Concert Series 2023, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Sala Mare a Institutului Cultural Român. Concertul va fi susţinut de Răzvan Păun (vioară), Larisa Nicolae (vioară), Artemii Mihai (violoncel), Fabiani Prcsina (pian), Riana Savu (flaut), Ana Sireteanu (flaut), Maria Velea (flaut) şi Cristina Silvaş (flaut), tineri muzicieni absolvenţi ai programului ICR de instruire #AdMusicam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din program fac parte următoarele lucrări: Astor Piazzolla - "Iarna", György Ligeti - "Balada şi Joc", Béla Bartók – 44 duete pentru două viori Sz. 98 (extrase), Ernest Bloch - Trei nocturne. 

Răzvan Păun (#AdMusicam 2019) a câştigat numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, printre care Premiul I - Olimpiada Naţională de Interpretare Muzicală. A concertat alături de orchestre naţionale în cadrul unor turnee internaţionale şi a susţinut mai multe concerte în calitate de solist şi violonist alături de Orchestra Filarmonicii Braşov. Recent a participat la Classix Festival şi a cântat, alături de Andrei Irimia şi Tibi Joubert Solorzano în deschiderea oficială a programului Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. De-a lungul anilor, a avut ocazia să lucreze cu nume sonore din lumea muzicii, precum: prof. Laura Modorcea, maeştrii Florin Ionescu-Galaţi şi Ilarion Ionescu- Galaţi, maestrul Victor Raţiu şi Mihail Craioveanu (USA), dirijorul Peter Stark (profesor dirijor la Royal College of Music London şi dirijor al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene).

Larisa Nicolae (#AdMusicam 2023) studiază vioara de la vârsta de şase ani, în prezent fiind studentă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. De-a lungul anilor, a câştigat premii la concursuri şi Olimpiade Naţionale, luând parte la o serie de proiecte muzicale importante. A participat în numeroase concerte atât în orchestră, cât şi în ipostaza de solist alături de orchestre simfonice (cum ar fi cea a Filarmonicii Piteşti) şi s-a perfecţionat la cursuri de măiestrie atât cu violonişti români, cât şi cu instrumentişti sau dirijori de renume internaţional, cum ar fi: Ladislau Csendes, Ronny Rogoff, Thomas Bowes, Peter Stark, Leo Hussain, Benjamin Shwartz, Tim Redmond.

Artemii Mihai (#AdMusicam 2023), născut în Republica Moldova, la Chişinău, a început studiul violoncelului la liceul de muzică Ciprian Porumbescu. Este membru al Moldovan National Youth Orchestra, Orchestra Română de Tineret, Ansamblul Violoncelissimo. În prezent, studiază la UNMB la clasa prof. Marin Cazacu şi se pregăteşte şi sub mentoratul violonceliştilor Ştefan Cazacu şi Constantin Borodin. A participat, în calitate de colaborator, la Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici din Chişinău, la festivalul Chei din UNMB, festivalul Classix din Iaşi, festivalul DescOpera din Chişinău, a colaborat cu dirijori renumiţi precum: Leo Hussain, Cristian Mandeal, Gabriel Bebeşelea, Cristian Spătaru, Freidrich Pfeiffer. A câştigat premiul III la concursul IMC (International Music Competition) la muzică de cameră, sub îndrumarea profesorului de muzică de cameră din UNMB, Mircea Marian.

Maria Velea (#AdMusicam 2023) a început studiul flautului în oraşul natal, Cernăuţi. În prezent studiază la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ion Bogdan Ştefănescu. Din anul 2021 este membră a ansamblului „Flaut Power”, alături de care a susţinut concerte în cadrul Festivalului Internaţional „Meridian”, în Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, la Ateneul Român şi la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. A susţinut, de asemenea, recitaluri la Sala Radio („Viaţa într-o valiză, 2023) şi la Ateneul Român, în cadrul Festivalului „Vară Magică”, alături de pianista Sânziana Mircea. Maria Velea a participat în anul 2023 la mai multe recitaluri din cadrul turneului „Imagine baroque - Quasi una fantasia" al pianistei Sânziana Mircea.

Riana Savu (#AdMusicam 2022) este o tânără flautistă în vârstă de 19 ani din Braşov. Studiază la clasa profesorului Matei Ioachimescu, la Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara. Riana a început studiul flautului la vârsta de 11 ani. Încă de mică, a obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale. Dintre acestea, amintim: Premiul I - Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală „George Georgescu”, Tulcea, (2018); Premiul III - International Youth Music Competition „Nouvelles Etoiles”, Paris (2022); Premiul I- Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, Suceava (2022, 2023); Marele Premiu - Concursul Naţional de Interpretare a Muzicii Româneşti „Sigismund Toduţă” (2022); Premiul I, Excelenţă - Concurs de Interpretare Instrumentală „Festivalul Johann Sebastian Bach”, Cluj-Napoca (2022); Premiul I - Olimpiada Naţională de interpretare instrumentală, Timişoara (2022), Premiul I, Excelenţă la Concursul de Interpretare „Vasile Sândean Ovadiuc” (2023) şi altele. Este membră a orchestrelor naţionale, precum: Orchestra Sinfonietta (2021, 2022, 2023), Orchestra Română de Tineret (2023). A fost membră activă a proiectului Erasmus Charms (2021-2022) unde a susţinut diverse concerte camerale şi orchestrale în România şi Ungaria. Riana a beneficiat de o pregătire muzicală intensă în Spania, în vara anului 2022, sub îndrumarea flautistei Claudia Stein, interpretând diverse lucrări solo şi de muzica de cameră, pe scenele din Solsona, Organya şi Naves, acompaniată de extraordinarul pianist Amedeo Salvato (Italia). Riana a susţinut peste 60 de concerte de la începutul carierei sale, de menţionat fiind „Gradus ad Parnassum II”, unde a cântat în calitate de solistă cu Filarmonica de Stat Transilvania. De asemenea, a beneficiat de multiple masterclass-uri cu flautişti de renume precum: Silvia Careddu, Matvey Demin, Matei Ioachimescu, Claudia Stein, Alexis Roman, Zofia Neugebauer, Lisa Nelsen, Ana Oltean, Juidy Blanco şi mulţi alţii.

Ana Sireteanu (#AdMusicam 2019) a studiat timp de opt ani flautul sub îndrumarea prof. Cezara Comşa, la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de profesori precum Mihaela Anica sau Ana Oltean şi are experienţă în interpretarea lucrărilor solo, camerale şi orchestrale. În prezent, Ana Sireteanu este studentă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la secţia muzicologie. De asemenea, în afara cursurilor facultăţii, îşi desfăşoară activitatea profesională în calitate de colaboratoare la Radio România Muzical.

Cristina Silvaş (#AdMusicam 2022) este masterandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde studiază cu profesorul Cătălin Opriţoiu. A început studiul flautului la Colegiul Naţional de Artă ,,Octav Băncilaˮ Iaşi, cu prof. Alin Apetroaie. A participat la mai multe concursuri, unde a obţinut premii, şi a colaborat cu Filarmonica din Ploieşti, Orchestra de Tineret a Iaşiului şi Orchestra de Tineret Andante.

Fabiani Prcsina (#AdMusicam 2023) a început cursurile de pian la vârsta de şapte ani, la secţia de muzică a şcolii gimnaziale „I.G. Duca” Petroşani, la clasa prof. Adina Stan. Acolo a luat numeroase premii naţionale şi internaţionale, printre cele mai importante fiind: premiul I la faza naţională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală Cluj, Premiul „Gyorgy Kurtag”, Trofeul „Clara Peia” şi Marele Premiu la Concursul Internaţional „Clara Peia” Lugoj, premiul I şi Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, filiala Lugoj, Concursul Internaţional „Clara Peia”, premiul I la „Concours International de Piano de Nice Cote d`Azur” Nisa şi premiul I, Premiul special pentru Muzica Românească la festivalul internaţional „Klavier Art”. De asemenea, a participat la numeroase concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate şi a debutat, la Ateneul Român, în anul 2018, cu piesa „Carnavalul Animalelor” de Camille Saint-Saens, în cadrul proiectului „Camerata Regală şi Micii Muzicieni”. În anul 2020 a fost bursier în proiectul „Tinere Talente” al Fundaţiei Regale Margareta a României; cu ajutorul lor, chiar şi în pandemie, a susţinut două recitaluri - la Casa de Arte Dinu Lipatti şi la Palatul Suţu, Bucureşti (în stagiunea ACCUM). În prezent, este student al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu. Fabiani Prcsina va interpreta la pianul Steinway pus la dispoziţia ICR de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.