Actriţa şi prezentatoarea de televiziune Kathy Griffin a stârnit controverse după ce a publicat, marţi, pe reţelele de socializare, o fotografie în care apare ţinând capul lui Donald Trump, iar ca urmare a acestui fapt postul CNN, cu care avea un contract din 2007, a concediat-o, scrie The Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concedierea lui Griffin de către CNN a venit la câteva ore după ce ea a publicat o înregistrare video în care îşi cere scuze pentru fotografia în care apare ţinând capul lui Donald Trump plin de sânge.

”Îmi cer iertare sincer. Abia acum văd reacţiile la această imagine”, a spus în videoclipul publicat marţi noapte actriţa în vârstă de 56 de ani. 

Trump a publicat, miercuri dimineaţă, pe contul său de Twitter, un mesaj la adresa lui Griffin, catalogând gestul ei drept ”bolnav”.

”Lui Kathy Griffin ar trebui să-i fie ruşine de ea. Copiii mei, în special fiul meu în vârstă de 11 ani, Barron, trece prin momente dificile din cauza asta. Bolnav!”, a scris preşedintele SUA.

Televiziunea CNN, cu care Griffin avea un contract - semnat în 2007 - de a fi coprozentator al emisiunii de Anul Nou, a transmis că fotografia este ”dezgustătoare şi ofensatoare”. Partanerul de platou al lui Griffin de la CNN, Anderson Cooper, a scris tot pe Twitter că este ”constarnat de fotografie”.

Miercuri după-amiază, CNN a transmis că a încheiat înţelegerea cu Kathy Griffin. 

În plus, mai mulţi membri ai familiei Trump au abordat subiectul. Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a spus: ”Ca mamă, soţie şi om, această fotografie este foarte deranjantă. Când te gândeşti la atrocităţile care au loc în lume astăzi, o astfel de imagine este pur şi simplu greşită şi te face să pui sub semnul întrebării sănătatea mintală a persoanei care a făcut-o”.

Donald Trump Jr. a afirmat că ”fotografia este dezgustătoare, dar nu surprinzătoare”. În plus, el a cerut CNN să ia atitudine.

Actriţa Kathy Griffin, deţinătoare a două premii Emmy pentru show-ul ” “My Life on the D List”, a şters în câteva ore imaginea de pe contul său. Ea a susţinut că i-a cerut lui Shields să înlăture imaginea din online. 

Fotografia a fost realizată de Tyler Shields, cunoscut pentru realizarea unor imagini controversate, iar în timpul şedinţei foto, Griffin a glumit spunând că probabil va fi nevoită să se mute în Mexic după ce va fi lansată imaginea.

Griffin a publicat două mesaje pe Twitter. În primul, care însoţea fotografia, ea a scris: ”Subtitrez asta «îi ieşea sânge prin ochi, sângele ieşea din... oriunde»”.

Actriţa a revenit: ”Evident, nu sunt de acord cu violenţa de niciun fel, niciodată! Abia dacă râd de Batjocoritorul Şef”.

Critici au venit atât din partea liberalilor, cât şi din cea a conservatorilor. Chiar şi Chelsea Clinton a opinat: ”Asta este abject şi greşit. Nu este niciodată amuzant să glumeşti despre uciderea unui preşedinte”.

Kathy Griffin a fost mereu un critic al lui Donald Trump. Vorbind cu Chris Matthews de la MSNBC despre primul discurs al lui Trump în Congres, ea a afirmat: ”Spune un lucru odios după altul. Este atât de jenant”.

Într-un interviu acordat de Shields pentru Entertainment Weekly înainte ca Griffin să îşi ceară scuze, el a declarat că actriţa i-a spus: ”Nu mi-e frică să mă implic politic, dacă vrei să faci din asta o declaraţie”.

”Noroc că există libertatea de exprimare, iar arta este în general protejată de lucrurile astea, dar, încă o dată, ăsta a fost primul ei gând - «O să-mi plăteşte cauţiunea pentru a mă scoate din închisoare?». Ştii, nu a fost ceva de genul «nu vreau să fac asta, pentru că poate voi fi închisă», ci mai degrabă «ei bine, fac asta, iar ce o să se întâmple, se întâmplă»”.

Fotograful a declarat pentru New York Daily News că ”atunci când faci artă, poţi face orice vrei”.

Totuşi, Griffin a susţinut că împreună cu Shields a mers prea departe. ”Înţeleg că a deranjat oamenii. Nu a fost amuzant - am înţeles”, a transmis Griffin în mesajul publicat marţi noapte. ”Am făcut multe greşeli în cariera mea. Voi continua. Cer iertarea voastră. Prin înlăturarea fotografiei. Îi voi cere şi fotografului să facă asta. Şi vă implor să mă iertaţi. Am mers prea departe şi am greşit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.