Pentru actriţa britanică Kate Winslet, în prezent pe afişul noului serial HBO "Mare of Easttown", în care interpretează rolul unui detectiv, nu există nicio îndoială că actriţele au acum avantaje semnificative la Hollywood. Într-un interviu pentru BBC, la "20 Minutes", ea a vorbit despre cum a fost tratată pe durata filmărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lucrurile se schimbă în termeni de egalitate salarială", a asigurat ea la microfonul radioului britanic, arătându-se încântată de "rolurile geniale" care sunt propuse astăzi femeilor din generaţia sa, scrie Le Figaro. 

"Mă simt mândră, atât ca femeie de 40 de ani care lucrează de la 17 ani în industria cinematografică, că mi se oferă spaţiu pentru a îmbrăţişa schimbările pe care viaţa mi le-a lăsat pe faţă şi pe corp", a spus Winslet. 

Interpreta personajului Rose din "Titanic" a revenit la comportamentul regizorului din serialul "Mare of Easttown", Craig Zobel, pe care l-a lăudat, afirmând că nu a făcut-o să se simtă inconfortabil în scenele îndrăzneţe. 

De altfel, Winslet a avut libertate de decizie, naturală după spusele ei, dar rar acordată femeilor în mediul cinematografic. 

"Era lucrul corect de făcut. Nu-mi amintesc să se fi întâmplat asta când eram mai tânără. Acest lucru dovedeşte că lucrurile se schimbă puţin. Oamenii acordă mai multă atenţie felului în care femeile se simt şi felului în care ele vor să fie reprezentate". 

Mai ales că actriţa a ştiut să-şi impună stilul de la începutul filmărilor, refuzând să-i fie ascunse ridurile sau pântecul pe ecran în special. 

"Mă simt bine în pielea mea", a adăugat ea, mulţumită de susţinerea de care a beneficiat datorită succesului serialului şi a aprecierii din partea publicului. Ea şi-a exprimat dorinţa ca exemplul ei să fie şi al altor femei. "Este un moment plin de satisfacţii", a concluzionat ea. 

Actriţa britanică a fost nominalizată de şapte ori la Oscar şi premiată pentru rolul principal din „The Reader” (2008). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.