Actriţa Isabelle Huppert a primit, luni, premiul Molière, cu prilejul decernării principalelor trofee ale teatrului francez, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îmbrăcată într-o rochie mulată din dantelă argintie, actriţa a primit premiul de la regizorul flamand Ivo Van Hove, în faţa unui public care a apaludat-o în picioare şi în care s-a aflat şi ministrul Culturii, Françoise Nyssen.

"Ea îşi permite să fie goală, vulnerabilă, fragilă (...) când joacă mi se pare că se află în inima unui uragan unde totul în jur e linişte", a declarat Ivo Van Hove dăruindu-i premiul în sala teatrului de la Folies Bergère, din Paris.

Isabelle Huppert a spus: "Durează de secole, este ceva unic, dinaintea grecilor ne-am reunit, şi cred că teatrul va mai dura aşa multe secole". 

Ea şi-a exprimat susţinerea faţă de regizorul rus Kirill Serebrennikov, anchetat de autorităţile ruse pentru o presupusă afacere de deturnare de fonduri publice. 

În paralel cu o carieră de actriţă ocupată, Isabelle Huppert joacă în mod regulat în teatru, şi în străinătate. Ea s-a aflat pe afişul Teatrului Odeon în ultimii trei ani, la Paris, în spectacolele "Fausses confidences", pus în scenă de Luc Bondy (2014-15) şi "Phèdre(s)", montat în 2016.

"Edmond", de Alexis Michalik, care a triunfat din septembrie la Teatrul Palais Royal, şi "Les Damnés", după Visconti, au fost cele mai premiate la a 29-a ceremonie a premiilor Molière.

Alexis Michalik, în vârstă de 34 ans, a căştigat 5 premii Molières pentru "Cyrano de Bergerac", de Edmond Rostand. El este deja laureat al mai multor premii Molières pentru piese precedente precum "Le Porteur d'Histoire", "Le Cercle des illusionnistes" şi anul acesta a primit un "Molière" pentru cel ami bun autor francofon în viaţă, cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie într-un teatru privat. Doi dintre actorii săi, Guillaume Sentou şi Pierre Forest au fost premiaţi la gală.

În ceea ce priveşte adaptarea scenariului de fil al lui Viconti, "Les Damnés" din 1969, un adevărat şoc la ultimul festival de la Avignon, a primit trei premii Molière (cea mai bună piesă pentru teatru public, cea mai bună creaţie vizuală şi cea mai bună actriţă pentru Elsa Lepoivre).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.