Actriţa Cicely Tyson este laureata de anul acesta a premiului Peabody pentru întreaga carieră, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea este recompensată cu acest trofeu pentru că „a transformat modul în care afro-americanii sunt percepuţi pe ecran şi în afara lui”, fiind considerată „o figură fundamentală” pentru schimbările aduse prin jocul ei.

Tyson a jucat în peste 90 de programe de televiziune şi seriale începând cu anii 1950. A făcut parte din distribuţiile „East Side/West Side”, „Gunsmoke”, „The Autobiography of Miss Jane Pittman”, „Roots”, „A Lesson Before Dying”, „The Trip to Bountiful”, „House of Cards”, „How to Get Away With Murder” şi „Madam Secretary”.

A primit un Oscar onorific, trei trofee Emmy, un Tony şi a fost omagiată de Kennedy Center. Ea a fost nominalizată la Oscar pentru rolul principal din „Sounder” (1972).

Ediţia de anul acesta a galei premiilor Peabody a fost anulată din cauza pandemiei, însă câştigătorii premiilor acordate pentru programe de televiziune, de radio şi alte produse media vor fi anunţaţi online miercuri.

Tyson a fost omagiată cu această ocazie de Oprah Winfrey, Regina King, Katie Couric şi Viola Davis, care au transmis mesaje video.

Între cei care au primit recent trofee Peabody pentru întreaga carieră se numără actriţele Rita Moreno şi Carol Burnett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.