Actorul Vlad Rădescu va deveni cetăţean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu, după 45 de ani de la interpretarea rolului principal în filmul omonim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul Vlad Rădescu va primi duminică, din partea Centrului Cultural “Bucovina” din Suceava şi a primăriei comunei Ciprian Porumbescu, titlul şi însemnele de cetăţean de onoare.

Ceremonia va avea loc în satul natal al compozitorului român, la 45 de ani de la începutul filmărilor pentru pelicula “Ciprian Porumbescu”, regizată de Gheorghe Vitanidis, în care Vlad Rădescu a debutat ca protagonist.

Din distribuţia filmului au mai făcut parte Emanoil Petruţ, Sebastian Papaiani, Amza Pellea, Toma Caragiu, Tamara Creţulescu, Emilia Dobrin, Gheorghe Cozorici, Iurie Darie, Clody Bertola, Constantin Rauţchi şi Ion Besoiu.

Filmul “Ciprian Porumbescu” a fost vizionat de un public numeros, nu doar în România, ci şi peste hotare, cu deosebire în China.

Evenimentul de duminică vine ca o recunoaştere a talentului şi profesionalismului lui Vlad Rădescu, confirmă calităţile sale ca actor, animator cultural şi pedagog în sfera învăţământului vocaţional, exprimate, pe plan naţional şi internaţional, mai bine de patru decenii, transmite Centrul Cultural ”Bucovina”.

Vlad Rădescu, născut pe 18 noiembrie 1952 la Bucureşti, este actor de teatru şi film. Joacă pe scene din Târgu Mureş şi Bucureşti. Şi-a împrumutat vocea pentru numeroase personaje de desene animate, a jucat în seriale şi filme de televiziune. Cea mai recentă apariţie a sa într-un lungmetraj este în ”Octav”, regizat de Serge Celebidache, care urmează să apară la finalul acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.