Actorul şi regizorul Tim Robbins a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din municipiul Sibiu într-un eveniment organizat, sâmbătă după-amiaza, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru (FITS), în total fiind dezvelite şapte stele pentru patru regizori şi trei actori, între care şi Victor Rebengiuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleea Celebrităţilor este construită în Parcul Cetăţii din municipiul Sibiu, situat în imediata aproapere a Sălii Thalia, cel mai vechi teatru din Europa de Est.

Sâmbătă după-amiază, s-au dezvelit şapte noi stele pe această alee. Una dintre ele poartă numele actorului şi regizorului Tim Robbins, care a căştigat un Oscar şi două Globuri de aur.

"Mă simt onorat să fiu asociat cu acest festival. Am auzit de departe despre acest festival şi, să fiu aici, este o onoare . Este un teatru de înaltă calitate din ce am văzut până acum. Am experimentat sprijinul pe care îl oferă artiştii, publicul, comunitatea din Sibiu. Este într-adevăr un lucru extraordinar ce aveţi aici. Sunt foarte fericit să fiu aici şi abia aştept să mă întorc cu o nouă producţie”, a declarat starul, la finalul ceremoniei.

Directorul FITS, Constantin Chiriac, a precizat că de şapte ani se încearcă aducerea lui Tim Robbins la Sibiu.

"Am ales personalităţile pe baza calităţii, excelenţei şi a muncii pe care o facem pe parcursul anilor întregi. Întotdeauna aceste oprtunităţi se nasc în funcţie de turneele pe care le putem face, de partenerii din lume. Ca să-l aduc pe Tim Robbins am lucrat şapte ani. Am lucrat pentru că e un alt sistem de a face turneu. Ei nu vin cu un spectacol sau două. Ei condiţionează prezenţa pe durata unei săptămâni”, a declarat Constantin Chiriac.

Acesta a mai spus că alegerea personalităţilor care primesc câte o stea pe Aleea Celebrităţilor depinde de bugetul festivalului şi de proiectele care se nasc de la un festival la altul.

"De fiecare dată, festivalul lucreză în acord cu viaţa, cu sărbătorile care sunt de-a lungul anilor ce vin, în acord cu finanţările ce le pot inventa, în acord cu banii publici, dar mai ales cu banii privaţi pentru că, în economia acestui festival, banul public înseamnă 24,53 la sută şi este o ediţie foarte bună. Am avut ani în care am avut doat 14 - 15 la sută din întregul buget. Tot ce se întâmplă are loc în funcţie de proiectele pe care le avem. Nu dăm publicităţii numele care sunt gândite în avans, dar vă pot dezvălui, de exemplu, că anul viitor vom avea un nume celebru de coregraf, cel mai mare coregraf din toate timpurile, vom avea în 2018 un alt mare artist care vine din Japonia şi aşa mai departe”, a mai spus Constantin Chiriac.

Singura personalitate din România care a primit în acest an o stea pe Aleea Celebrităţilor a fost actorul Victor Rebengiuc, care a avut lacrimi în ochi de emoţie.

”Nu vreau să spun că este un bilanţ, că sper să nu trag linie imediat, aşa repede cum plecăm de aici, să mai dureze o zi, două activitatea mea. E emoţionant. Nu ai cum să nu te emoţionezi când lumea a aplaudat şi m-a aplaudat pentru mai multe roluri, nu pentru unul singur. A fost emoţionat, plâng. Vă rog să mă scuzaţi”, a spus actorul român, la finalul ceremoniei.

Înrebat cu ce pleacă momorabil din acest festival, actorul a spus râzând: "Cu maşina mea”.

"Plec cu această diplomă înrămată, frumoasă, este cea mai frumoasă diplomă pe care o pot avea şi abia aştept să ajung acasă să o pun pe un perete la un loc de cinste, pentru că îmi face plăcere, mă bucură, este o distincţie importantă pentru mine”, a mai spus Victor Rebengiuc.

Celelalte personalităţi care au primit câte o stea au fost regizorii Alvis Hermanis, Christoph Marthaler, Thomas Ostermeier şi Luk Perceval, dar şi actoriul Evgeny Mironov.

Până în acest an, de la inaugurarea proiectului au fost acordate 18 stele, Silviu Purcărete fiind unul dintre românii care au primit o astfel de stea.

FITS se desfăşoară în perioada 10 - 19 iunie, fiind prezentate 449 de evenimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.