Actorul şi regizorul Mihai Mălaimare îşi ia rămas bun de la Teatrul Masca şi îşi serbează ziua de naştere cu un one man show în aer liber, în cadrul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană”, potrivit unui anunţ al instituţiei teatrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În zilele de 26 şi 27 august, Mihai Mălaimare va susţine ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca, teatru pe care l-a înfiinţat în 1990, împreună cu Anca Florea.

Cunoscutul actor şi regizor va susţine one man show-ul „Actorul” în aer liber, în stradă, acolo unde Masca a şi început să joace încă de la înfiinţare. Reprezentaţiile vor avea loc pe Calea Victoriei (zona Muzeul Naţional de Istorie) de la ora 19.00. Accesul este gratuit.

„Actorul meu se întoarce pentru ultima dată pentru că îmi era dor de scenă, aşa cum o ştiam eu, aşa cum am învăţat eu să o iubesc”, spune artistul.

Mihai Mălaimare sărbătoreşte pe scenă împlinirea vârstei de 73 de ani, alături de celebrarea a 50 de ani de teatru şi 33 de ani de Masca

După 33 de ani, cei doi oameni care au înfiinţat în 1990 Teatrul Masca - Mihai Mălaimare şi Anca Florea - se retrag din instituţia căreia i-au trasat discursul estetic şi traseul artistic în toţi aceşti ani.

Teatrul Masca a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, Categoria D (Arta Spectacolului) în grad de Cavaler (2010) şi Ofiţer (2015).

La despărţirea de teatrul care a fost mulţi ani sinonim cu propriul nume, Mihai Mălaimare îşi va sărbători ziua de naştere jucând outdoor one man show-ul „Actorul”, acesta fiind ultimul său spectacol la Teatrul Masca. Cele două reprezentaţii (26 şi 27 august) reprezintă o ultimă apariţie pe scenă a lui Mihai Mălaimare, în calitate de actor al Teatrului Masca.

„Eu… după ce s-a tot scris că-i interpretez pe alţii, m-am decis să mă interpretez pe mine însumi”. 

Spectacolul „Actorul”, un one man show, pe un text de Mircea Dinescu, reprezintă declaraţia de dragoste a actorului pentru teatru, cu gustul dulce şi amar al scenei.

Reprezentaţiile vor avea loc în zilele de 26 şi 27 august, de la ora 19:00 pe Calea Victoriei (la Muzeul Naţional de Istorie), în cadrul proiectului Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă Urbană, 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.