Actorul Jeffrey Tambor a anunţat printr-un comunicat că va părăsi serialul "Transparent" după ce a fost acuzat de comportament nepotrivit, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu văd cum m-aş mai putea întoarce", a declarat Jeffrey Tambor în comunicat. 

Săptămâna trecută, actorul premiat cu Emmy, a mărturisit că "nu a fost un prădător" după ce două femei transgender care lucrează la show-ul produs de Amazon au făcut acuzaţii la adresa lui. 

Tambor şi-a cerut scuze dacă acţiunile lui au fost interpretate greşit şi a negat că ar fi "agresat deliberat pe cineva". 

Plecarea sa din distribuţia "Transparent" a urmat unor plângeri cu privire la comportamentul său faţă de asistenta personală. 

Trace Lysette, o actriţă din show, l-a acuzat că actorul i-a făcut avansuri în timpul filmărilor la al doilea sezon. 

"Să joc rolul Maura Pfefferman în "Transparent" a fost unul dintre cele mai mari privilegii şi experienţe creative din viaţa mea", a declarat duminică Tambor. 

"Ce mi-am dat seama de-a lungul ultimelor săptămâni este că acesta nu mai este job-ul pentru care am semnat în urmă cu patru ani. Mi-am exprimat deja regretul faţă de orice acţiune a mea care a fost interpretată greşit de cineva ca fiind agresivă, dar ideea că am agresat pe cineva voit este pur şi simplu neadevărată. Din cauza atmosferei politizate care pare că a afectat filmările, nu văd cum m-aş putea reîntoarce în Transparent", a subliniat actorul. 

Jeffrey Tambor este cea mai recentă personalitate de la Hollywood care este acuzată de hărţuire sexuală în scandalul "Weinstein". 

Potrivit unor surse, Amazon caută modalităţi de a continua show-ul fără starul în vârstă de 73 de ani. 

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol. Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA) şi ai The Television Academy.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.