Ion Caramitru, unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani, duminică, la Spitalul Elias din Capitală. "Nu mi-am închipuit niciodată despărţirea de Ion Caramitru. Era parte din intimitatea intelectuală şi afectivă a vieţii mele", a scris profesorul Ioan Stanomir pe Facebook, iar Ştefan Bănică Jr. a vorbit de "duminica neagră": "Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru! E prea mult…! I-am cunoscut, i-am admirat, am învăţat de la ei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE - Ion Caramitru, unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale
CITEȘTE ȘI UPDATE - Personalităţi ale culturii i-au adus omagii lui Ion Caramitru - Alifantis: O uriaşă pierdere pentru teatrul românesc. Radu Afrim: Caramitru a însemnat echilibru pentru breasla noastră
CITEȘTE ȘI Opera Bucureşti, omagiu lui Ion Caramitru: Mulţumim, maestre, pentru regia spectacolelor "Evgheni Oneghin" şi "Cavalleria Rusticana & Pagliacci"

 

”După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.  Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean.

Caramitru era internat de peste o lună la Spitalul Elias, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai unităţii sanitare.

Născut în 9 martie 1942, la Bucureşti, Caramitru a fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000.

El a fost preşedinte UNITER, din 1990, şi director al Teatrului Naţional, din 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.