Actorul George Călin asigură, din 12 aprilie, pentru o perioadă de 60 de zile, conducerea interimară a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, conform unui Ordin al Ministerului Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe durata interimatului, George Călin, manager gradul II, va avea un salariu brut de 14.038 de lei, conform Ordinului MC. 

Director general adjunct va fi actorul Mircea Rusu. 

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, anunţa în ianuarie că îşi propune schimbarea legislaţiei în baza căreia este ocupată funcţia de director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). El spunea că un teatru precum TNB nu poate rămâne o perioadă prea lungă cu conducere interimară. 

Mircea Rusu a fost numit director interimar al TNB în februarie 2022, după decesul lui Ioan Onisei care ocupase la rândul său această funcţie după moartea lui Ion Caramitru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.