Actorul englez Dominic West, cunoscut pentru roluri din seriale ca „The Hour” şi „The Affair”, va primi luni primul pentru întreaga carieră oferit de festivalul CanneSeries.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizat la Globurile de Aur pentru interpretarea din „The Hour”, în 2012, şi „Aventura/ The Affair”, în 2015, recompensat cu BAFTA TV Award pentru „Appropriate Adult” (2011) şi „Burton and Taylor” (2013), West va primi distincţia în cadrul unei ceremonii MIPCOM ce va avea loc la Grand Palais şi la care vor participa primarul oraşului Cannes, David Lisnard, CEO-ul Reed Midem, Paul Zilk, şi preşedintele CanneSeries, Benoît Louvet.

Actorul în vârstă de 49 de ani va promova, cu această ocazie, şi cel mai nou serial în care joacă, „Les Miserables”, versiune a BBC, regizat de Tom Shankland, scrie The Hollywood Reporter.

Organizatorii au apreciat versatilitatea lui West ca actor de teatru, televiziune şi film.

„Am fost suficient de norocos să lucrez cu unii dintre cei mai buni producători, scenarişti şi regizori de televiziune, aşadar sunt cu adevărat onorat să primesc acest premiu al CanneSeries”, a transmis actorul.

Directorul artistic al CanneSeries, Albin Lewi, a spus: „CanneSeries este încântat să ofere primul său premiu de excelenţă unui actor atât de emblematic precum Dominic West (...), pentru cariera din Statele Unite şi Marea Britanie”. 

Dominic West a jucat în lungmetraje ca „Chicago” (2002), „Mona Lisa Smile” (2003), „The Awakening” (2011), „Money Monster” (2016), „The Square” (2017) şi „Tomb Rider” (2018).

Festivalul a fost lansat anul acesta, iar următoarea ediţie va avea loc în perioada 5 - 10 aprilie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.