Spectacolul de teatru contemporan „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, revine luni 13 mai, la ora 19.00, şi duminică 26 mai, de la ora 15.00, pe scena ARCUB - Hanul Gabroveni, Sala Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Montată în premieră naţională, noua producţie care completează Stagiunea de teatru ARCUB 2023-2024, „Bazinul de nord” a avut avanpremiera şi premiera în luna aprilie, reprezentaţii care s-au jucat cu casa închisă, şi s-au bucurat atât de aprecierea publicului larg, cât şi a cronicarilor. 

Realizat sub bagheta lui Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai curajoşi regizori ai generaţiei sale, spectacolul „Bazinul de nord” îi aduce pe scenă pe Şerban Pavlu, cunoscut pentru versatilitatea sa şi abilitatea de a interpreta roluri de impact, atât în teatru, cât şi în producţiile pentru micile ecrane, şi pe carismaticul actor Vlad Linţă, care a reuşit să impresioneze prin talentul său actoricesc.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Bazinul de nord” este un spectacol ce implică emoţional privitorii, un spectacol puternic, construit în crescendo, cu evidente accente pe protagonişti. Non-comunicarea dintre generaţii, importanţa banilor în societatea contemporană, schimburile de putere, învinovăţirile reciproce, diferenţa de clasă, dar şi iubirea sunt câteva dintre temele centrale ale spectacolului.

„Bazinul de nord” cu un titlu poate discutabil pentru stârnirea atracţiei publicului, rămâne un spectacol de marcă de la care nimeni nu poate pleca deziluzionat. Este o oglindă a prezentului, o provocare emoţională cu minunaţi actori şi reuşit ambalaj regizoral” - Ileana Lucaciu, ileanalucaciu.blogspot.

Dramaturgul american Rajiv Joseph, prezenţă importantă în peisajul teatral contemporan, a fost nominalizat şi laureat cu mai multe premii, inclusiv un Obie Award (Premiile teatrale Off-Broadway), acordat în 2018 pentru Best New American Play, respectiv piesa de teatru Descrie noaptea, publicată în 2017; o nominalizare la Premiile Drama Desk şi una la Premiile Pulitzer (cu Tigrul bengalez la grădina zoologică din Bagdad, în 2010).

Regia şi lighting designul spectacolului sunt realizate de Alexandru Mâzgăreanu, scenografia este creată de Alexandra Boerescu, iar muzica originală este compusă de Alexandru Suciu.

Biletele pot fi achiziţionate la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc, respectiv 70 lei – Cat. I şi 50 lei – Cat. II (pentru elevi, studenţi, pensionari), atât online de pe entertix.ro sau arcub.ro, cât şi fizic, de la Casa de bilete ARCUB (str. Lipscani nr. 84-90).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.