Muzeul National de Artă al României a pregătit, sâmbătă, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, dar şi de Ziua Naţională a Cinematografiei, un program special care cuprinde, pe lângă ghidaje şi vizite gratuite, o avanpremieră a filmului „Paradisul Naivilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta a Zilelor Europene ale Patrimoniului are ca temă centrală „Împreună, în simbioză cu patrimoniul cultural”. Pentru a celebra acestă zi în care muzeele au ca demers comun invitarea publicului pentru o mai bună cunoaştere a patrimoniului, Muzeul Naţional de Artă al României oferă vizitatorilor sâmbătă, 10 septembrie, atât acces gratuit în Sala Tronului, Scara Voievozilor şi Sufrageria Regală, cât şi o serie de ghidaje gratuite în aceste spaţii istorice de la orele: 11:00, 14:00 şi 16:30.

Cu ocazia Zilei Naţionale a Cinematografiei, tot în data de 10 septembrie 2022, în Sala Auditorium a Muzeului National de Artă al României, de la ora 19:00, va avea loc proiecţia în avanpremieră a filmului documentar „Paradisul Naivilor” de Copel Moscu.

Documentarul „Paradisul Naivilor” evidenţiază poveşti de viaţă, despre provocări la plural şi un fel special de a le linişti, de a le îmblânzi, de a le face suportabile - calea artei şi a frumuseţii. Vom descoperi universuri neaşteptate care se deschid către pictura naivă, pictura de icoane, sculptură şi spiritualitate.

O demonstraţie autentică, realizată cu virtuozitate de regizorul Copel Moscu, despre arta care deschide ochii asupra frumuseţii, atât celor care o produc, cât şi celor care o privesc. Personajele prezentate găsesc, prin practica artistică, atât vindecare, cât şi o raportare mai înţeleaptă, mai blândă şi pozitivă asupra vieţii. Pe toţi, arta i-a ajutat. În mod simetric, filmul ne ajută şi pe noi, spectatorii, să înţelegem virtuţile terapeutice ale artei şi să privim viaţa cu optimism. O reflecţie profundă asupra felului în care arta poate schimba vieţi.

Intrarea este liberă.

Copel Moscu (n. 13 septembrie 1953, Piatra Neamţ), este regizor de film şi profesor universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică - Bucureşti. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1978, a realizat peste 50 de filme de scurt şi lungmetraj, în calitate de regizor şi scenarist, pentru care a obţinut peste 25 de premii naţionale şi internaţionale. Este director al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, dar şi al Festivalului Internaţional de film Experimental (BIEFF) Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.