Membrii Academiei Române vor sărbători joi, în Adunare Generală şi alături de invitaţi speciali, 153 de ani de la înfiinţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academicienii se vor reuni în Aula Academiei Române, începând cu ora 11.00.

Sesiunea festivă va fi deschisă de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care va vorbi despre parcursul istoric al Academiei Române şi rolul jucat de aceasta în împlinirea destinului poporului român ca naţiune unită şi independentă.

Vor lua cuvântul academicienii Victor Spinei şi Bogdan C. Simionescu, vicepreşedinţi ai Academiei Române, pentru a prezenta activităţile desfăşurate de Academia Română dedicate Centenarului Marii Uniri, respectiv cercetarea ştiinţifică în Academia Română şi performanţele sale la nivel naţional şi internaţional.

La eveniment vor participa personalităţi ale ştiinţei şi culturii din România şi, ca invitaţi speciali, echipe de elevi cu rezultate excepţionale la olimpiadele internaţionale.

Pe 1/ 13 aprilie 1866, a fost semnat decretul de întemeiere a Societăţii Literare Române, ca instituţie fundamentală a ţării, menită să contribuie la cultivarea şi dezvoltarea identităţii naţionale şi la consolidarea tânărului stat român modern. Transformată, în 1879, în Institut Naţional cu denumirea Academia Română, instituţia a primit ca misiune principală cultivarea „limbii şi a istoriei naţionale, a literaturilor, a ştiinţelor şi frumoaselor arte“, ideal pe care membrii săi l-au slujit peste un secol şi jumătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.