Academia Americană de Film a revenit asupra controversatei decizii de a înmâna premiile Oscar a patru categorii în timpul pauzelor publicitare şi afirmă că trofeele vor fi înmânate în formatul obişnuit, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca urmare a criticilor din industrie legate de această hotărâre, conducerea Academiei, inclusiv preşedintele John Bailey şi CEO-ul Dawn Hudson, s-au angajat să difuzeze fiecare categorie de premiu în transmisiune directă la gala de săptămâna viitoare, pe 24 februarie. 

"Academia a luat cunoştinţă de părerile membrilor săi cu privire la acordarea celor patru categorii de premii Oscar - imagine, montaj, scurtmetraj live action, machiaj şi coafură. Toate premiile Academiei vor fi prezentate fără modificări, în formatul obişnuit", a anunţat Academia. 

Instituţia a rămas fermă timp de mai multe zile cu privire la boicotul cineaştilor în ceea ce priveşte cele patru categorii şi colegii lor. Ei au fost uluiţi, unul dintre ei spunând că membrii Academiei au votat decizia în luna august 2018. 

Spike Lee şi Quentin Tarantino s-au numărat printre cei peste 40 de cineaşti care au trimis o scrisoare critică la adresa conducerii AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), după ce instituţia, organizatoarea galei premiilor Oscar, a decis ca patru trofee să fie prezentate în timp ce pe ABC, broadcasterul oficial, vor fi pauze publicitare. Ei au catalogat decizia drept o insultă. 

Ceremonia Oscar va fi transmisă de ABC timp de peste trei ore. Scopul Academiei este de a reduce spectacolul la 180 de minute din cauza audienţei scăzute din ultimii ani. 

Pentru prima dată în 30 de ani, ceremonia de decernare a premiilor Oscar nu va avea un prezentator unic. Acest rol va reveni vedetelor care se vor succeda pe scenă pentru a prezenta fiecare dintre cele 24 de categorii. 

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.