Abonamentele la Festivalul ”George Enescu” 2017 pentru seriile ”Recitaluri şi Concerte Camerale” şi ”Mari Orchestre” s-au epuizat într-un timp record - un minut şi, respectiv, 10 minute - de la punerea lor în vânzare, care a avut loc luni dimineaţă, la ora 10.00, prin reţeaua Eventim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, prin intermediul abonamentelor au fost puse în vânzare aproximativ o treime din locurile disponibile la Festivalul Enescu 2017, urmând ca biletele individuale să fie puse în vânzare pe 16 februarie 2017, în reţeaua Eventim, informează organizatorii.

Tot luni s-au epuizat şi ultimele abonamente pentru seria ”Concertele de la Miezul Nopţii”.

La momentul transmiterii acestei ştiri, mai sunt disponibile abonamente pentru concerte din ”Muzica Secolului XXI”, o serie de noutate a Festivalului Enescu, dedicată exclusiv muzicii contemporane.

Peste 80 de evenimente şi mai mult de 3.000 de artişti vor face parte din evenimentul care se va desfăşura la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din România - Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Sibiu, în perioada 2-24 septembrie.

În Capitală vor avea loc 75 de concerte, iar în cele şapte oraşe, alte 12.

Un număr de 37 de lucrări compuse de George Enescu vor fi prezentate pe scena ediţiei 2017, iar două dintre acestea vor fi interpretate în premieră.

În plus, 74 de artişti sunt invitaţi în premieră la festival, unde vor participa 12 orchestre străine şi 7 româneşti şi vor fi prezentate publicului 54 de lucrări muzicale noi. De asemenea, patru opere în concert fac parte din programul festivalului.

Anul viitor va fi organizat Forumul Internaţional al Compozitorilor, coordonat de Dan Dediu, la care vor participa 31 dintre cei mai influenţi compozitori contemporani. Publicul va putea participa, timp de zece zile, la Sala Radio, la seria ”Muzica Secolului 21” - creaţii contemporane în interpetări inedite.

Între compozitorii care, timp de şase zile, vor participa la dezbateri pe teme de actualitate muzicală, se numără Magnus Lindberg (Finlanda), James MacMillan (Marea Britanie), Adrian Pop (România) şi Thierry Huillet (Franţa), iar Rodion Shchedrin - ”patriarhul muzicii ruse”, cum l-a numit Dan Dediu, va susţine un talk-show cu public.

O expoziţie interactivă despre matematică şi muzică - ”Imaginary” - va fi deschisă pe toată perioada festivalului. Expoziţia cuprinde sculpturi 3D, instalaţii care vor ilustra felul în care matematica poate crea unele dintre cele mai frumoase forme de artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.