Preşedintele Academiei Goncourt, Bernard Pivot, a anunţat miercuri, la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, a doua listă cu opt romane aflate în cursa pentru prestigiosul premiu literar francez, potrivit Livres Hebdo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A treia selecţie va fi anunţată pe 30 octombrie, iar pe 6 noiembrie va fi anunţat numele laureatului pe 2017. 

Academia Goncourt este compusă din Pierre Assouline, Tahar Ben Jelloun, Françoise Chandernagor, Philippe Claudel, Paule Constant, Didier Decoin, Virginie Despentes, Patrick Rambaud şi Eric-Emmanuel Schmitt.

Toţi au fost prezenţi miercuri la Frankfurt, alături de câştigătoarea de anul trecut a premiului, Leïla Slimani, laureată pentru "Chanson douce" (editat de Gallimard), şi de câştigătorul din 2012 - Jérôme Ferrari pentru "Le Sermon sur la chute de Rome" (editat de Actes Sud).

A doua selecţie este alcătuită din romanele: "Un certain M. Piekielny", de François-Henri Désérable (Gallimard), "La disparition", de Josef Mengele d'Olivier Guez (Grasset), "Tiens ferme ta couronne", de Yannick Haenel (Gallimard), "Bakhita", de Véronique Olmi (Albin Michel), "Niels", de Alexis Ragougneau (Viviane Hamy), "Summer", de Monica Sabolo (J-C. Lattès), "L'ordre du jour", de Eric Vuillard (Actes Sud) şi "L'art de perdre", de Alice Zeniter (Flammarion). 

Premiul Goncourt, cel mai prestigios dintre distincţiile literare franceze, este acordat în fiecare toamnă, la începutul lunii noiembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.