Facebook a anunţat că aplicaţia Messenger a atins pragul de 400 de milioane de utilizatori care folosesc apelurile audio şi video pentru a comunica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţiile chat, cum este şi cazul Facebook Messenger, sunt folosite cu preponderenţă pentru a se comunica în scris. Deşi unele dintre soluţiile din această categorie oferă şi opţiunea comunicării audio sau chiar şi video, de regulă acestea sunt folosite de un număr redus de oameni.

Nu acesta este şi cazul aplicaţiei Facebook Messenger care este folosită în fiecare lună de 400 de milioane de utilizatori pentru apeluri audio şi video. Anunţul a fost făcut de Mark Zuckerberg în conferinţa în care au fost anunţate rezultatele financiare ale ultimului trimestru.

Profitând de baza enormă de utilizatori a reţelei sale sociale, Facebook reuşeşte să transforme Messenger într-una dintre cele mai importante soluţii de comunicare. La ultima estimare oficială, Facebook Messenger avea peste 1 miliard de utilizatori lunari.

Progresul pe partea audio-video vine ca urmare a concentrării companiei în această direcţie. Nu mai departe de decembrie 2016, Facebook Messenger a lansat funcţia de conferinţe video care permite mai multor utilizatori să participe la aceeaşi transmisiune simultan.

Eforturile depuse în acest sens nu au întârziat să apară. În septembrie 2016 numărul celor care foloseau facilităţile audio şi video era de 300 de milioane. Ultimul trimestru a adus o creştere cu o tremie a acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.