Paisprezece artişti îşi vor prezenta lucrări la ediţia a XVII-a a Salonului Artelor Decorative care se deschide vineri, la ora 18.00, la Muzeul Naţional Cotroceni, în Spaţiile Medievale, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curatorii Cosmin Năsui şi Georgiana Cozma propun o abordare inovativă a Salonului, oferind publicului o perspectivă asupra artelor decorative din România.

În anul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, Salonul Artelor Decorative anunţă pentru expoziţia centrală tema "Coeziune".

Pentru ediţia din 2019, Salonul Artelor Decorative îşi păstrează şi continuă structura pe secţiuni: Famous - artişti consacraţi, New Blood - artişti tineri, History - Restituirea unei generaţii, Portfolio Room - o selecţie a artiştilor activi în domeniul artelor decorative din România.

"Famous - artişti consacraţi" îi are invitaţi pe Dorina Horătău, cu o instalaţie de artă textilă concepută ca o intervenţie in situ în spaţiul muzeal; Ileana Dana Marinescu cu o proaspătă serie de "Goange" şi Marian Gheorghe cu ale sale foarte recente "Transportoare de timp".

Secţiunea "New Blood - artişti tineri" îi are în focus pe Anca Vintilă Dragu cu "#Antropociberneticus" avataruri ale omului contemporan realizate din porţelan; Laura Emanuela Zaharia cu a sa lucrare instalaţie textilă suspendată "Purgatoriu", Andreea Ioana Năstase care-şi continuă interesul pentru ansambluri concepute din module, Oana Mihaela Opinca cu o lucrare ceramică inspirată din cultura şi societatea de consum intitulată "American Dream" şi Ştefan Szabo cu lucrarea "Eliberare".

History - Restituirea unei generaţii: Arina Ailincăi, Gheorghe Crăciun, Judith Crăciun, Márta Jakobovits, Eugenia Pop şi Elena Minodora Tulcan s-au format împreună la Institutul de Arte Plastice „Ioan Andreescu” din Cluj. Lucrările lor se reunesc în spaţiul Salonului Artelor Decorative 2019.

Expoziţiei centrale de la Muzeul Naţional Cotroceni i se alătură evenimente care completează un circuit expoziţional al artelor decorative. 

Salonul Artelor Decorative îşi propune în viitor şi un centru de resurse al artelor decorative din România.

Expoziţia se poate vizita de marţi până duminică, în perioada 13 aprilie - 9 iunie, în Spaţiile Medievale, şi este cuprinsă în turul expoziţional, care nu necesită programare prealabilă. Accesul în muzeu se face în baza actului de identitate, în original.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.