Teatru de păpuşi cu tematică medievală, jocuri interactive, cavaleri care îi învaţă pe copii să mânuiască arma sunt câteva dintre activităţile pregătite de Ziua Castelului Bran, care are loc pe 1 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii vor fi primiţi în ziua de 1 iunie, de dimineaţă de la ora 9.00 şi până seara, la ora 18.00, în regim de gratuitate. 

Cei mici vor primi câte un cadou şi vor fi organizate mai multe jocuri interactive pentru ei: ateliere unde pot realiza jucării din lemn, păpuşi tradiţionale şi obiecte din ceramică, zona medievală unde cavaleri şi domniţe îi învaţă pe cei mici să mânuiască arme şi armuri pe măsura lor, dar şi să tragă cu arcul la ţintă.

Noutatea din acest an o constituie prezenţa a doi cai foarte blânzi, care deja se ocupă de terapia pentru copii, şi cu care cei mai curajoşi vor fiplimbaţi prin Parcul Regal.

Nu vor lipsi piesele de tearu de păpuşi cu tematică medievală, dar nici actorii Teatrului ”Strada” din Braşov. Anul acesta,  au pregătit ”Scufiţa Roşie”, cu începere de la ora 13.00, în Parcul Regal, la poalele Castelului Bran.

Odată cu petrecerea de 1 iunie va fi lansată cartea ”Castelul cu poveşti”, ce reprezintă materializarea primei ediţii a Concursului naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi, în prezenţa membrilor juriului şi a premianţilor.

De asemenea, continuă epopeea redescoperirii poveştilor scrise de Regina Maria. Astfel, în timp ce elevii Liceului de Artă ”Dinu Lipatti” din Piteşti vor expune lucrările de pictură inspirate din ”Cartea minunată a părintelui Simion”, elevii Liceului de Artă ”Regina Maria” din Alba Iulia vor participa la lansarea cărţii ”Ciobanul şidomniţa”, pentru care au realizat ilustraţiile prezentate vizitatorilor, într-o expoziţie-concurs realizată la Castelul Bran, în anul 2017.

Şi la restaurantul Casa de ceai au loc pregătiri speciale pentru copii prin conceperea unui meniu dedicat celor mici, la reşedinţa preferată a Reginei Maria.

Accesul copiilor este gratuit pe toată durata zilei de 1 iunie. Cadrele didactice însoţitoare ale grupurilor organizate beneficiază, de asemenea, de gratuitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.