În weekend, la Cluj-Napoca, se desfăşoară cea de a treia etapă a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Castrol, clasa de maşini electrice powered by George - Inovaţie BCR. Acest eveniment automobilistic dedicat doamnelor şi domnişoarelor pasionate de motorsport va alinia zeci de maşini din toată ţara şi va marca 5 ani de la prima ediţie Women Rally.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru acest eveniment aniversar, organizatorii au pregătit participantelor un circuit special care să le testeze abilităţile la volanul propriilor maşini şi să le ajute să se conecteze mai bine cu acestea. La fel ca şi în ediţiile precedente, etapa de la Cluj-Napoca îşi va păstra formatul deja consacrat şi va respecta o scenografie adecvată şi în siguranţă. Ziua de vineri, 15 septembrie, va fi una dedicată briefing-ului premergător competiţiei, unde organizatorii şi participantele vor discuta toate detaliile ce ţin de regulament, program şi manşele de concurs. De asemenea, tot vineri, pe platoul dintre Cluj-Arena şi Sala Polivalentă, de la ora 18:00, spectatorii vor putea participa la Startul Festiv, unde va avea loc prezentarea tuturor concurentelor înscrise în cursa frumuseţii şi a adrenalinei.

Cele două manşe de concurs se vor desfăşura sâmbătă, 16 septembrie, cu începere de la ora 10:00, pe un traseu special amenajat la VIVO! Cluj-Napoca. Pentru acest circuit, organizatorii le-au pregătit concurentelor atât viraje de viteză, cât şi “ace de păr” sau şicane, unde îşi vor putea demonstra agilitatea la volan. Ca de obicei, vor fi două manşe de concurs în care concurentele vor lua startul pe rând şi vor fi cronometrate la sutimi de secundă. Important de menţionat este faptul că toată acţiunea desfăşurată în cadrul manşelor de concurs va putea fi urmărită live pe pagina de facebook Women Rally şi pe canalul de YouTube al Federaṭiei Române de Automobilism Sportiv. Ca şi până acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una din clasele constituite conform regulamentului, în funcţie de capacitatea motorului şi de gradul de modificare a maşinii.

Una dintre cele mai de succes femei de business din România, Cristina Bâtlan, co-fondator al brandului Musette, a acceptat, în premieră, invitaţia la adrenalină şi va fi prezentă la start, în calitate de ambasador la volanul unei maşini Mercedes-Benz pusă la dispoziţie de către partenerul evenimentului. La această etapă aniversară, lumea de business va face echipă bună cu lumea sportului, care va fi reprezentată de Carmen Amariei, una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc, care a răspuns provocării Women Rally, tot în calitate de ambasador.

Alina Alexandra Dumitru, singura campioană olimpică a României la judo, revine pe traseul vitezei, după ce acum un an debuta la volanul unei maşini de concurs în calitate de ambasador. Women Rally este pentru ea o nouă aventură, care, aşa cum spunea după prima etapă de la Bucureşti, a ajutat-o să retrăiască şi să simtă emoţiile momentelor frumoase din cariera de sportivă. Provocarea vitezei şi experienţa îndelungată în lumea sportului au făcut echipă bună în cazul ei, Alina reuşind să urce, cu brio, pe mai multe podiumuri, fiind într-o luptă strânsă pentru un loc onorabil pe podiumul campionatului din acest an.

Ioana Berindei, una dintre cele mai consecvente prezenţe în Campionatul Naţional Women Rally se pregăteşte să îşi apere primul loc în clasamentul general, după ce, în primele două etape, a reuşit performanţe notabile şi rezultate care au propulsat-o pe poziţia fruntaşă, atât pe podiumul clasei, cât şi la general. Cu multe provocări şi emoţii, clujeanca îşi va disputa titlul chiar la ea acasă şi, astfel, se va decide dacă îşi menţine titulatura de campioană în 2023.

Cei mai buni timpi şi cele mai rapide concurente vor fi premiate la festivitatea desfăşurată în cadrul Dineului Oficial, care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 19:00, la RMB Inter Auto.

"Sunt deosebit de încântată de impactul pe care l-a avut Women Rally în cei 5 ani de existenţă, de cât de bine a fost primit atât de public cât şi de comunitatea de business. O mare bucurie pentru mine este faptul că am reuşit să ceez în jurul meu o comunitate autentică de femei puternice şi curajoase care se ajută între ele şi se susţin reciproc. Mulţumesc tuturor celor care s-au alăturat fenomenului Women Rally pe parcusul celor 5 ani,  formând împreună o mare familie". - a declarat Laura Savu, fondator şi organizator Women Rally.

Toate informaţiile legate de concurente, noutăţile din timpul concursului şi atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere şi etape pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro.

Campionatul Naţional Women Rally, ediṭia 2023 este susţinut de Bosch Car Service.

Etapa a 3 a – Cluj-Napoca (15-16 septembrie 2023) a Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Castrol, clasa de maşini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: RMB Inter Auto, Gerovital, Catena – Farmacia Inimii, Romgaz, Herbalife, Rottaprint, VIVO! Cluj-Napoca, Kiss FM.

Parteneri silver: Univers T, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Memo 10, Brandocracy, ADAA, Antreprenoare.ro, Sigemo, Prestige Flame.

Apa oficială Women Rally: Nazzuro Aqua.

Parteneri: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, Cluj Arena, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj.

         Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service este organizat de către Clubul Sportiv Savu Racing şi Asociaṭia Clubul Sportiv Women In Motorsport şi se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Agenţiei Naţionale pentru Sport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.