Societatea de Geofizică Aplicată din România (SGAR), alături de Balkan Geophysical Society (BGS), în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, organizează, în perioada 10-14 octombrie 2021, cea de-a 11-a ediţie a Balkan Geophysical Society Congress, eveniment cu tradiţie al comunităţii geoştiinţifice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Congresul este o invitaţie deschisă pentru experţii din domeniu, provocaţi să ofere comunităţii geoştiinţifice posibilitatea de a împărtăşi noi cunoştinţe şi expertize, dar şi o oportunitate de expunere către comunitate a informaţiilor de ultimă oră şi de a discuta cele mai noi tendinţe în domeniul geofizicii aplicate sau teoretice.

Evenimentul de anul acesta se va desfăşura online iar în cadrul acestuia vor fi dezbătute probleme actuale şi tehnologii de viitor pentru studiul Pământului, al hazardelor geologice, stocarea dioxidului de carbon dar şi pentru descoperirea resurselor şi gestionarea acestora.

"În cadrul workshopurilor tematice incluse în programul BGS2021 Congress am invitat specialişti cu o importantă reputaţie la nivel mondial pentru a dezbate împreună cu publicul provocările şi oportunităţile privind utilizarea şi stocarea dioxidului de carbon dar şi despre colectarea şi utilizarea datelelor satelitare, a celor obţinute cu senzori amplasaţi pe drone sau alte dispozitive de zbor pentru o mai bună înţelegere a problemelor de mediu sau identificarea de resurse minerale. Programul evenimentului va include şi o serie de prezentări ale celor mai recente programe de cercetare geofizică efectuate în România"”, a declarat Florina Ţuluca, preşedinte al Societăţii de Geofizică Aplicată din România (SGAR) şi al Balkan Geophysical Society.

Congresul este organizat în parteneriat cu societăţile membre Balkan Geophysical Society (BGS), European Association of Geoscientists and Engineers (EAGE), Society of Exploration Geophysicists (SEG, USA), Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină şi Institutul de Geodinamică al Academiei Române, cu sprijinul Halliburton, Geotesting şi ESRI România şi în parteneriat media  cu Discovery Channel si Radio Guerrilla.

Universitatea din Bucureşti este reprezentată la eveniment de Facultatea de Geologie şi Geofizică şi de Institutul de Cercetare al Universităţii din Bucureşti (ICUB), care vor asigura comunicarea rezultatelor cercetărilor ştiinţifice efectuate în domeniul Geologie-Geofizică. Printre acestea menţionăm rezultatele proiectului “Geothermal energy sources identification after joint-interpretation of geo-data from Baia Mare area (România)”, finanţat prin Fonduri Norvegiene.

Având în vedere importanţa pe care congresul o are pentru România şi pentru regiunea ţărilor asociate în cadrul Balkan Geophysical Society (Grecia, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Albania) şi faptul că evenimentul promovează şi susţine conceptul Open Science în România, cea de-a 11-a ediţie a congresului Balkan Geophysical face parte din seria evenimentelor organizate în cadrul Hub-ului CIVIS Climă, mediu, energie.

Printre invitaţii care vor susţine prezentări în cadrul celei de-a 11-a ediţii a congresului Balkan Geophysical se regăsesc Anna Shaughnessy, Preşedinte al Society of Exploration Geophysicists (SEG), Camelia Knapp, Head of the Boone Pickens School of Geology at Oklahoma State University, Catherine Truffert, CEO - IRIS Instruments, Gabriela Dan, Preşedinte al Autorităţii Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, Constantin Ionescu, Director al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Alireza Malehmir, Chair of NSG Division of the EAGE şi George Garbacea, Preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului,

Mai multe informaţii cu privire la congresul Societăţii Balcanice de Geofizică din 2021 pot fi accesate pe site-ul evenimentului - https://bgscongress.org, unde se pot găsi şi detalii cu privire la panelurile şi workshop-urile organizate.

Despre Societatea de Geofizică Aplicată din România

Înfiinţată la Bucureşti în mai 2012 de către geofizicieni implicaţi în activităţi de cercetare şi activităţi de explorare, din mediul Academic şi privat, Societatea de Geofizică Aplicată din România îşi propune să susţină şi să promoveze cercetarea în geofizică. Societatea de Geofizică Aplicată din România este membra a grupului Balkan Geophysical Society si este o Societate Profesionala Asociată a European Association of Geoscientists and Engineers (EAGE). Începând cu anul 2019, Societatea de Geofizică Aplicată din România deţine conducerea Societăţii Balcanice de Geofizică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.