În premieră în România, CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux, un produs disponibil exclusiv pentru proprietăţile din cadrul proiectelor sale dezvoltate pe litoralul românesc sau la munte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Zona proprietăţilor de lux este una exclusivistă. Practic, până recent, doar investitorii mari puteau avea acces la astfel de proprietăţi. Prin apariţia partiţiilor imobiliare de lux, aceste proprietăţi devin disponibile unui număr mai mare de co-investitori, ce pot culege roadele unei astfel de achiziţii, atât din punct de vedere imobiliar cât şi din punct de vedere financiar”, a declarat Cătălin Scripcaru, CEO & Preşedinte CERTION.

Accesul pe piaţa proprietăţilor de lux  este posibil chiar şi atunci când capitalul disponibil este insuficient sau nu se doreşte alocarea unei sumei mari într-o singură proprietate. Aici intervin partiţiile imobiliare, un concept iniţiat în Statele Unite ale Americii, la începutul anilor 90. Ideea de bază a partiţiilor imobiliare este aceea că oamenii nu vor să cumpere integral o  proprietate de lux. Partiţiile imobiliare se referă la deţinerea unei astfel de proprietăţi împreună cu alţi co-proprietari.

„Sigur, putem cumpăra o proprietate de lux atât în co-proprietate cu cei mai buni prieteni sau cu alţi membri din familie. Spre deosebire de celelalte proprietăţi achiziţionate de către proprietari unici, partiţiile imobiliare de lux, bazate pe conceptul de shared-ownership, ne oferă, în acelaşi buget, posibilitatea diversificării deţinerilor, deci şi a riscurilor inerente achiziţiilor imobiliare”, a explicat Gabriel Alexandru, CFO CERTION.

Pachetul oferit viitorilor proprietari include, ca protecţie împotriva inflaţiei, o chirie anuală garantată, oferită de operatorul hotelier dedicat, Loyal Paladin, calculată ca un procent de 7% din preţul de vânzare exprimat în euro. Spre exemplu, la o partiţie imobiliară de lux de 44.000 euro, chiria primită de co-proprietar este de 3.080 euro anual.

„Astfel, co-proprietarii vor beneficia de un venit pasiv stabil, având posibilitatea de a-şi vinde partiţiile deţinute sau de a accesa opţiunea de buy-back oferită de Loyal Paladin, operatorul agreat de către CERTION”, a adăugat Cătălin Scripcaru.

„Trebuie înţeleasă foarte bine diferenţa dintre conceptul de timeshare şi cel de shared-ownership. În primul caz dobândeşti doar timpul alocat folosirii unei proprietăţi. În cel de-al doilea caz însă devii co-proprietar al proprietăţii respective, cu toate beneficiile aferente”, a explicat Alexandru.

Potrivit lui Gabriel Alexandru, din punctul de vedere al veniturilor generate, există două tipuri de partiţii imobiliare: partiţii imobiliare în reşedinţe private – cu circuit închis, pentru uz propriu exclusiv, fără venituri, şi partiţii imobiliare în suite hoteliere –  cu circuit deschis, pentru uz mixt, cu venituri fixe sau variabile. Ambele tipuri de achiziţii imobiliare în cote-părţi din proprietăţi de lux au însă avantajul că pot fi utilizate cu succes ca scut împotriva inflaţiei pe termen lung.

În octombrie, pe lista reşedinţelor private de lux şi a suitelor hoteliere ce vor fi vândute de CERTION prin sistemul de partiţii imobiliare, sunt incluse câte un penthouse din proiectele hotel şi reşedinţă de brand, GALILEO şi VOGH Olimp.

Despre Certion

CERTION a fost creată în 2015 de Cătălin Scripcaru, Cezar Ionescu și Bogdan Căruntu, profesioniști de top din industrie, cu experiență recunoscută în dezvoltarea proiectelor imobiliare. În ultimii 20 de ani, echipa fondatoare a CERTION a acumulat un portofoliu impresionant de proiecte, toate inițiate, dezvoltate și livrate cu succes. Punând accent pe proiecte provocatoare și vizionare, care depășesc sfera proiectelor inițiate de majoritatea dezvoltatorilor, CERTION are o abordare concepută pentru a crea o viziune comună cu comunitățile și pentru a oferi atât valoare socială, cât și valoare comercială.

https://certion.com/

Despre Loyal Paladin

Loyal Paladin este o companie care a intrat pe piaţa locală în prima jumătate a acestui an şi este specializată în managementul ospitalităţii de lux. În România, Loyal Paladin va opera cea mai mare alianţă de hoteluri reşedinţe de marcă. Portofoliul companiei va include brandurile hoteliere VOGH Olimp, GALILEO, PHAROS, LAGO- SOLANTIS din sudul litoralului şi JAKOB SONNE din Poiana Braşov. În prezent Loyal Paladin este operatorul vilei EPICO din Olimp (epico.ro) şi al plajei MOUSSAY Beach Club Olimp (moussaybeachclub.com).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.