Preşedintele Consiliului de Administraţie al Akcenta CZ, fintech regional cu peste 25 de ani de experienţă în segmentul plăţilor şi schimburilor valutare, se schimbă după aproape 14 ani. Jacek Jurczynski îl înlocuieşte pe Milan Cerman, care a demisionat din funcţia de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jacek este deja familiarizat cu operaţiunile Akcenta, deţinând funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supervizare din 2021. Anterior, a ocupat poziţia de Head of Capital Markets Sales la Raiffeisen Bank International în Viena. Cu toate acestea, cariera sa în sectorul financiar este mult mai vastă, deoarece şi-a valorificat experienţa în funcţii de conducere la mBank, BGK, Goldman Sachs şi BPH, pentru a numi doar câteva dintre companiile în care a activat noul CEO al Akcenta.

Jacek deţine un master în finanţe şi bănci de la Şcoala de Economie din Varşovia. În timpul liber, este un ciclist pasionat şi, de asemenea, poate puţin neobişnuit pentru un nativ din Varşovia, un fan al hocheiului.

"Milan a dus Akcenta cu un pas uriaş înainte, transformând o companie mică, cehă, într-una dintre cele mai mari companii din domeniul tranzacţiilor valutare şi, ulterior, al instituţiilor de plată din Europa Centrală. Pentru asta merită mult credit şi mulţumiri. Sarcina mea este să dezvolt Akcenta în continuare, în special în domeniul digitalizării, unde avem un deficit pe care trebuie să îl recuperăm cât mai repede posibil. Dar digitalizarea nu înseamnă că trebuie să renunţăm la abordarea noastră personală faţă de clienţi, ceea ce ne diferenţiază de concurenţii noştri şi ceea ce clienţii noştri din cele şase pieţe europene în care operăm apreciază cel mai mult. Dimpotrivă, dorim să fim şi mai aproape de clienţii noştri dar, în acelaşi timp, dorim să le punem la dispoziţie instrumente digitale care să le facă munca şi mai uşoară şi mai eficientă", a declarat Jacek Jurczynski, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Akcenta, cu ocazia numirii sale, adăugând: "Din acest motiv, printre altele, dezvoltarea noastră internă în domeniul IT, alături de dezvoltarea afacerii, vor fi direct sub responsabilitatea mea."

"Aproape 14 ani reprezintă o perioadă lungă în orice carieră şi, de asemenea, spune cât de mult m-am apropiat sufleteşte de Akcenta, cât de mult mi-a plăcut să lucrez aici şi cum, împreună cu întreaga echipă minunată pe care am construit-o, am împins-o şi dezvoltat-o în continuare. Fără colegii mei, fără experienţa şi implicarea lor, nu am fi putut depăşi toate provocările nu numai pe piaţa cehă, ci şi pe celelalte cinci pieţe pe care ne-am extins cu succes. Cu toate acestea, am decis să caut noi provocări şi sunt convins că Jacek Jurczynski este căpitanul potrivit pentru a ghida Akcenta, în siguranţă şi cu succes, prin transformarea digitală turbulentă. În plus, el va putea cu siguranţă să îmbunătăţească cooperarea cu RBI Group", a declarat Milan Cerman cu privire la mandatul său la Akcenta.

În România, Akcenta CZ derulează operaţiuni de schimb valutar, plăţi internaţionale şi acoperire a riscului valutar pentru peste 3.400 de companii din import-export, echipa de peste 20 de reprezentanţi locali fiind coordonată de Daniel Bogiu, Country Manager şi Theodor Ştefanovici, Director Comercial.

***

Despre AKCENTA CZ a.s.

AKCENTA CZ este unul dintre cei mai importanţi traderi de valută de pe piaţa cehă şi din Europa Centrală, cu o tradiţie de peste 25 de ani. Pe lângă cursurile de schimb individuale avantajoase pentru cumpărarea şi vânzarea de valută şi comisioanele minime pentru operaţiunile de plată, instituţia oferă, de asemenea, servicii de acoperire împotriva riscurilor de schimb valutar (tranzacţii la termen şi opţiuni). Compania este activă şi în Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Germania. Portofoliul de clienţi este format din peste 54.000 de entităţi, majoritatea companii mici şi mijlocii orientate spre export sau import.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.