Programele lansate în România cu privire la panouri fotovoltaice încurajează toţi oamenii să apeleze la energia solară. Fie că avem în vedere fermieri, oameni de afaceri, instituţii sau proprietari de locuinţe, cu toţii sunt îndemnaţi să folosească panourile pentru a obţine necesarul de energie destinat funcţionării unei case etc. Totuşi, reţeaua naţională de electricitate va fi supusă unor schimbări odată cu intervenţia acestei noi surse. Ajungem uşor-uşor la un fapt cert, când preţurile la curent cresc semnificativ, producţia acestei energii a soarelui nu se lasă mai prejos, anul acesta inregistrand un procent mai mare faţă de ultimii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre producţia de energie solară din parcul Ploieşti

Cu o suprafaţă ocupată de 105 mii metri pătraţi, un parc din apropierea oraşului Ploieşti a fost cumpărat de către stat în urmă cu un an. Scopul acestuia este de a produce energie electrică pentru reţeaua naţională, anul trecut reuşind să atingă un total de 6 milioane de kilowaţi. Din cele spuse, înţelegem că obiectivul ţării este să ofere energie solară locuinţelor, pentru a combate preţurile colosale ale facturilor. O astfel de intervenţie ar putea ajuta un număr mare de familii aflate într-o situaţie economică dificilă. Chiar dacă şi instalarea de panouri fotovoltaice reprezintă un cost, prin intermediul programelor finanţate oamenii pot beneficia de suport economic.

Care este consumul regulat al unei case?

Este important să obţii info despre acest subiect. O casă poate să consume într-o singură zi o medie de 10 kw. Raportat la o oră, ajungem la un număr de 0,4 kw. Panourile ce produc aproximativ 16.000 kw pe o singură zi, pot atinge cu succes următorul fapt şi anume, să asigure cu energie electrică 1.600 de case timp de 24 de ore.

Cu cât a crescut producţia de energie solară?

În primele şase luni ale anului 2022, producţia de energie solară a crescut cu până la 11%, un procent destul de semnificativ în comparaţie cu ultimii ani.

Ştiai că...10% din totalul energiei produsă pe o zi, în acest moment, vine din panouri solare şi eoliene?

Care este cea mai dezvoltată regiune din ţară din punct de vedere al energiei solare?

O cantitate enormă de energie solară este produsă în regiunea Munteniei, acolo unde se află cel mai mare parc de panouri. Aici se află jumătate din totalul instalat pe întreaga suprafaţă a României. Printre cele câteva parcuri din Constanţa, spre exemplu, unul are puterea instalată de 200 kw. Mai exact, produce energie suficientă pentru a putea suporta consumul a 30 de case pe o perioadă de un an de zile.

În cadrul unei companii energetice lucrează peste 200 de angajaţi, iar panourile ajung la o capacitate de plus 10%, doar pentru că deţin un aparat de curăţare propriu. Dacă acestea sunt acoperite de praf, sunt curăţate imediat în mod automat, ceea ce le creşte eficienta de captare în timpul zilei.

Concluzie

Chiar dacă România are un potenţial enorm în a se dezvolta în producerea de energie din surse regenerabile şi naturale, fără instrumentele necesare de dezvoltare, acest lucru va deveni din ce în ce mai greu. Spre exemplu, regiunea Dobrogei reprezintă o zonă de mare interes, fiind pe primul loc în producţia de energie eoliană. Dar, fără a reţeaua să fie dezvoltată după un proces optim şi sigur, capacitatea de producţie nu poate fi adusă la normele standarde. Este nevoie de cât mai multe investiţii pentru a putea pune România pe harta producătorilor de energie verde. Cu toate acestea, oamenii optează din ce în ce mai mult pentru a avea sursa proprie de consumat, fie prin panouri, fie prin eoliană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.