EVERGENT Investments a înregistrat un rezultat net de 116,5 milioane de lei, consemnând astfel o depăşire cu 58% a obiectivului aprobat de acţionari în BVC 2021 pentru întreg anul 2021. Rezultatul net este compus din profitul net de 48,9 milioane lei şi câştigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 67,6 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru primul semestru al anului 2021, EVERGENT Investments raportează:

2.408 milioane lei – valoarea totala a activelor (AUM), în creştere cu 22% faţă de S1 2020

2.230 milioane lei – valoarea activului net, în creştere cu 20% faţă de S1 2020

2,28 lei – valoarea unitara a activului net, în creştere cu 21% faţă de S1 2020

“Climatul macro-financiar global si fluctuaţiile cotaţiilor internaţionale din ultimul an ne-au testat modelul de business, strategia şi adaptabilitatea. Semestrul 1 din 2021 este foarte important în istoria companiei noastre, atât prin prisma rezultatelor financiare foarte bune, cât şi din perspectiva setării unor fundamente noi pentru a continua trendul ascendent al companiei. Rezultatul net, mai mare cu 58% faţă de ţinta anuală, demonstrează forţa modelului nostru de business şi performanţa managerială a întregii echipe. Urmărim obiectivul de a genera alfa pentru acţionarii noştri prin investiţii pe termen lung. Asigurându-ne că riscurile sunt bine înţelese şi bine compensate, investim curajos în proiecte de tip private equity şi continuăm să avem un management activ al portofoliului listat. Drept rezultat, valoarea totală a activelor a crescut cu 22% faţă de S1 2020, ajungând la 2.408 milioane lei. Continuăm să identificăm noi oportunităţi investiţionale prin participaţii în companii sau terenuri pentru dezvoltare şi lucrăm pentru pregătirea unor momente optime de exit astfel încât acţionarii noştri să obţină randamente semnificative.”, a declarat domnul Claudiu Doroş, Preşedinte Director general EVERGENT Investments.

Evergent Investments are un mix de acţionari institutionali si profesionali, români şi straini, dar şi o bază largă de investitori individuali pe care îi serveşte pentru a le majora semnificativ capitalul investit.

Astfel, performanţa investiţională în toate clasele de active ale portofoliului listat al EVERGENT Invetments este ridicată, nivelul investiţiilor în valori mobiliare a atingând 59 milioane de lei, reprezentând 42% din  bugetul aprobat de către acţionari pentru anul 2021.

Filozofia investiţională a EVERGENT Investments demonstrează, din nou, că a construi în mod continuu este calea spre performanţă pe termen lung. În consecinţă, compania face progrese semnificative în executarea priorităţilor sale strategice.

Elementul diferenţiator al strategiei EVERGENT Investments este abodarea de tip private equity. Compania investeşte în agribusiness, unde este lider de piaţă în producţia de afine, dar şi în real estate, unde manageriaza proiecte cu cash flow pozitiv şi IRR cu două cifre. De asemenea, se va orienta şi către alte domenii care creează valoare şi sunt în expansiune respectând principiile ESG.

O alta direcţie strategică este creşterea performanţei portofoliilor Financiar-Bancar şi Energie- Industrial prin managementul activ al acestora, reprezentand principala sursă de venituri pentru noi investiţii. Compania reuşeşte să valorifice şi portofoliul Sell prin vânzare. Astfel, numărul de  participaţii din acest portofoliu moştenit s-a redus cu 11 fata de S1 2020, obţinând venituri în valoare totală de 3.634.112 lei.

***

EVERGENT Investments, compania de investiţii financiare cu o experienţă de peste 25 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity.

EVERGENT Investments este un Fond de Investitii Alternative (FIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 101/25.06.2021, şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul EVER. Compania deţine un portofoliu de active evaluat la 2,4 miliarde lei. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acţiuni cotate deţine ponderea principală de 66,8%, în timp ce ponderea acţiunilor necotate este de 8,6%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 45,1%, energetic 11,4%, industria prelucratoare 7,3% şi imobiliare 6%. www.evergent.ro

EVERGENT Investments are 37 angajaţi la nivel naţional, iar la nivel de Grup 185 de angajaţi. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu DOROŞ în calitate de Presedinte Director general şi dl. Cătălin IANCU în calitate de Director general adjunct.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.