Povestea a început în urmă cu 15 ani. Spunem poveste, pentru că este vorba, cu adevărat, despre o poveste cu palate din vremuri moderne, castele în copaci, golfuri private, iazuri cu peşti şi nuferi, garaje de bărci şi de limuzine, piscine, terenuri de tenis, arbori seculari şi grădini japoneze ca în filme. Iar povestea nu este doar una de privit, după cum am aflat, în timpul vernisajului „Art by the Lake” organizat, zilele trecute chiar pe pajistea proprietăţii, ci poate fi transpusă în realitate de oricine îşi permite o investiţie de lux în imobiliare, de 4 milioane de euro, în loc cu soare, umbră şi zen, pe malul Lacului Snagov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aici era o mlaştină, aşa că a durat aproximativ cinci ani asanarea locului şi pregătirea terenului pentru construcţie. Sunt 8.000 de metri pătraţi, din care 5.000 teren şi 3.000 pădure, care compun toată această proprietate, singura de pe malul Lacului Snagov, care are un golf propriu. Casa este făcută de o firmă cu experienţă de 30 de ani în construirea domeniilor de lux şi a fost ridicată cu tot ce era mai bun la acel moment, de la tencuială izotermă, până la sisteme duble de încălzire în pardoseală şi instalaţii de cea mai bună calitate. În prezent, încălzirea se poate face cu două tipuri de combustibili - motorină şi gaz - sau electric. Climatizarea acoperă întregul spaţiu al construcţiei, iar la parter, unde vor fi un iaz şi o grădină japoneză, are un sistem de ventilaţie şi de dezumidificare special conceput şi un sistem de iluminat artificial, pentru partea de grădină”, a explicat Dumitru Simion, proprietarul domeniului de lux.

Pentru oricine ştie ce presupune îngrijirea unei curţi, cât de mici, intrarea pe poarta domeniului inspiră grijă, muncă şi atenţie la detalii, începând de la aleile către pădure şi continuând cu faţada construcţiei, îmbrăcată artistic în iederă, grădina dinspre lac, casa plutitoare „parcată” pe o latură a golfului privat şi, nu în ultimul rând, interiorul construcţiei.

„Aici, pe jumătate din spaţiu vom avea un iaz, cu cascadă, unde vor fi peşti din aceia coloraţi, precum şi o grădină japoneză care se va prelungi vizual cu grădină pe care am făcut-o în exterior, pe acoperişul piscinei. Designer-ul care mi-a făcut acest proiect de amenajare s-a şcolarizat în Japonia şi s-a aflat doar temporar în ţară, aşa că m-a lăsat să implementez planul său, cu un design aerisit, perfect pentru relaxare.

În rest, casa are toate dotările necesare unei locuinţe de lux: o piscină acoperită, de 20 de metri lungime, salină, saună, fitness, jacuzzi, zonă de biliard. Are 11 băi, şapte dormitoare şi cinci bucătării, astfel încât fiecare nivel să fie independent de celelalte.

Tot acest imobil este perfect pentru o familie numeroasă sau o familie lărgită, în care copiii, ei înşişi având familii, vor să locuiască alături de părinţi şi bunici, bucurându-se atât de  spaţii comune de relaxare şi de masă, cât şi de zone de locuit individuale. Astfel, spaţiile de la demisol şi parter sunt comune, iar etajul unu şi mansarda sunt spaţii de locuit”, şi-a descris proprietatea Dumitru Simion.

Intrând şi mai mult în detalii am aflat că imobilul are 1.700 de metri pătraţi, iar dependinţele - însemnând: garaj pentru patru bărci (în prezent adăposteşte două şalupe, două bărci cu rame, cinci caiace, banane, colaci pentru plimbarea pe lac ), garaj pentru 4 maşini, casa în care locuiesc administratorii, un foişor cu dormitor, chicinetă şi baie folosit pentru tenis -ocupă alţi 300 de metri.

Mai mult decât atât, terenul de tenis, dotat cu instalaţie nocturnă, a fost refăcut complet anul acesta, cu o suprafaţă de iarbă artificială importată din Belgia.

O altă zonă de vis de pe proprietate este iazul cu peşte, care are şi rol decorativ şi util, când proprietarii vor să prepare peşte proaspăt, pentru că este populat cu peşte prins cu undiţele, din lac, care acum este suficient de mare pentru a asigura o cină.

Dacă după parcurgerea tuturor posibilităţilor de distracţie de pe domeniu cineva ar mai avea chef şi de o plimbare, pădurea cu arbori seculari care înconjoară proprietatea este „parcul perfect”.

Pentru cei mai mici locatari ai imobilului, proprietatea dispune de un parc cu tobogane şi instalaţii de căţărare, de un mini-castel din lemn, construit în copac, de un ponei şi tot felul de căsuţe din lemn.

În acelaşi timp, pentru adulţi, domeniul are o cramă, cu două depozite  de vinuri: unul fără lumină naturală şi cu temperatură constantă, unde este păstrat vinul mai vechi şi unul cu fereastră de ventilaţie, unde sunt păstrate, în prezent, băuturile mai recente, care nu sunt propuse spre învechire şi băuturile spirtoase făcute în casă, în stil tradiţional românesc.

Aceasta este, pe scurt, povestea proprietăţii de lux din Snagov, disponibilă, în prezent, pentru oricine vrea să investească 4 milioane de euro într-un aur imobiliar care poate trece testul timpului şi inflaţiei. Domeniul a putut fi admirat, zilele trecute, de toţi cei care au fost prezenţi la vernisajul „Art by the Lake” organizat la finalul unei tabere de pictură - care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile, în plein air, tehnica pictării în aer liber, chiar pe proprietatea respectivă – printre care s-au aflat zeci de artişti plastici, vedete din lumea muzicii şi televiziunii, precum şi numeroşi oameni de afaceri din diferite domenii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.