Compania de tehnologie DigiSinergy ţinteşte proiectele a 5% dintre IMM-urile care accesează în 2022 fonduri nerambursabile în Programul de Finanţare Europeană Nerambursabilă – Digitalizarea IMM-urilor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soluţiile ERP, soluţiile de eCommerce, cele pentru managementul vânzărilor şi al documentelor vor atrage cele mai multe investiţii din partea IMM-urilor în perioada imediat următoare, ca partea a procesului de digitalizare, potrivit companiei de tehnologie DigiSinergy, în contextul  deschiderii Programului de Finanţare Europeană Nerambursabilă - Digitalizarea IMM-urilor, conform Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Avem semnale din piaţă că, în curând, va fi publicat ghidul cu condiţiile pentru solicitarea de fonduri nerambursabile şi, în condiţiile în care, în ultimul an şi jumătate, nu au mai putut fi accesate astfel de fonduri, ne aşteptăm la un interes foarte mare din partea companiilor din România şi la o dinamică foarte rapidă în acordare, pe modelul primul venit, primul servit”, apreciază Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy.

Programul de Finanţare Europeană Nerambursabilă – Digitalizarea IMM-urilor, ce va fi lansat în perioada următoare, poate fi accesat atât de societăţile care au o vechime de minimum un an şi care nu au activat de la data înfiinţării în domeniul IT, cât şi de societăţile care îşi desfăşoară activitatea în IT, pentru dezvoltarea soluţiilor software.

Programul De Digitalizare permite obţinerea finanţării nerambursabile cuprinse între 30.000 de euro şi 100.000 de euro, fiind necesară o cofinanţare de minimum 10%. Fondurile disponibile sunt în valoare totală de 350 milioane de euro şi ar putea fi accesate de peste 5.000 de companii din România.

Programul de Digitalizare a IMM-urilor permite achiziţia de echipamente hardware, realizare de website-uri, accesarea de servicii cloud, servicii de hosting, soluţii software, soluţii de reţelistică etc.

„Sprijinim IMM-urile să acceseze fonduri europene nerambursabile şi le punem la dispoziţie o suită completă de soluţii de care ar putea avea nevoie: ERP, CRM, software la comandă, multiple automatizări, procesare facturi cu roboţi preprogramaţi, hyperautomation, integrarea tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) etc.”, mai spune Natalia Lepădatu, menţionând că DigiSinergy vizează accesarea a 5% dintre proiectele depuse de IMM-uri anul acesta pentru digitalizare prin fonduri nerambursabile.

Între soluţiile dezvoltate de DigiSinergy se numără aplicaţia InvOn, de tip Robotic Process Automation (RPA), care foloseşte inteligenţa artificială pentru procesarea automată a facturilor. InvOn prelucrează facturile primite pe hârtie, ca PDF-uri, transmise prin portal sau email, indiferent de numărul de pagini, de numărul de linii factură sau forma acestora. Integrarea imediată cu ERP, DMS, ECM etc. creează fluxuri de lucru extrem de eficiente, care pun la dispoziţia companiilor informaţii esenţiale şi bine structurate.

Pe lângă soluţia InvOn, DigiSinergy are în portofoliu produse în completare ce degrevează companiile de task-uri repetitive şi le eficientizează costurile, precum CashOn, pentru automatizarea procesului de flux de numerar, care centralizează informaţii pentru o imagine clară în deciziile manageriale, şi StocOn, care permite monitorizarea automată a stocurilor, produselor, termenilor de garanţie, expirării şi poate genera automat comenzi de aprovizionare etc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.