Într-o lume aflată în continuă transformare, curiozitatea de a explora graniţele inovaţiei în medicină şi dorinţa de a depăşi barierele tehnologice sunt mai puternice ca oricând, iar Digi World aduce în prim-plan poveşti inspiraţionale şi revoluţii ştiinţifice uimitoare care ne modelează viitorul. De Ziua Naţională a României, postul propune două producţii cu un conţinut captivant: un episod exclusiv „Zona de risc. Roborenaşterea” şi un program special al celui mai longeviv talk-show de ştiinţă din România, Digipedia, care vor aduce publicul mai aproape de fascinantul univers al cunoaşterii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În premieră, pe 1 Decembrie 2024, de la ora 20:00, Digi World difuzează „Zona de risc. Roborenaşterea”, un documentar marcă proprie, care prezintă telespectatorilor progresele remarcabile impulsionate de tehnologia robotică în medicină şi schimbările fundamentale ce au loc la frontiera chirurgiei moderne. Gazda acestei serii, doctorul Bogdan Ivănescu, ne ghidează într-o incursiune unică în spatele uşilor închise din blocul operator, acolo unde robotul Da Vinci redefineşte limitele intervenţiilor medicale, iar prin precizie şi eficienţă în operaţiile minim invazive reuşeşte să salveze vieţi, să reducă riscurile şi să protejeze pacienţii. Cu montajul şi grafica realizate de Bogdan Giurcă, scenariul semnat de Anca Grădinariu, regia şi producţia executivă coordonate de Mihaela Popescu şi cu medicul Ivănescu în rolul de narator, filmul ne va familiariza cu spectrul uluitor al medicinii viitorului şi provocărilor umane.

„Ştiinţa este ştiinţă şi, de aceea, acoperă plaje imense de interes ale publicului: plecăm de la roboţii care ne ajută în medicină (Da Vinci), urcăm pe cele mai înalte vârfuri la propriu (în Himalaya) şi la figurat, pentru a ne întoarce către micro în microchirurgia românească de performanţă şi apoi pentru a merge la nivel pico şi chiar mai jos când vorbim despre nucleele pe care le sparge cel mai puternic laser din lume, undeva la marginea Bucureştiului. Am pus mâna ori piciorul în fiecare loc şi legat de fiecare subiect pentru că ştiinţa se face <<la firul ierbii>>, oricât de grea ar fi aceasta. Mai ales dacă jurnalistul de ştiinţă este un medic pasionat de extrem. Ne vedem cu o serie specială de 1 Decembrie pe DIGI World!”, a declarat Bogdan  Ivănescu, realizator şi prezentator Digi World.

Tot în prima zi a lunii decembrie, de la ora 20:30, Digipedia, emisiunea de referinţă pentru iubitorii de ştiinţă şi tehnologie, propune o ediţie de excepţie cu medicul Dragoş Zamfirescu, un specialist de top în chirurgia reconstructivă din România. Alături de invitatul său, Dr. Ivănescu va analiza şi dezbate modul în care avansurile emergente din zona medicală depăşesc limitele convenţionale ale tratamentelor şi schimbă profund abordările tradiţionale în chirurgie. Vom descoperi cum tehnicile noi, robotizate, accelerează recuperarea pacienţilor şi deschid noi orizonturi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora, prin explicaţiile clare şi detaliile accesibile, oferite de un expert de renume în domeniu.

„Sunt om de ştiinţă – îmi place să citesc şi să fiu informat. Cred cu tărie că şansa României stă în accesul larg la informaţie şi în deschiderea către cât mai mulţi oameni din toate mediile. De aceea, Digipedia înseamnă mult pentru mine; simt că este o parte din sufletul meu. Cred că, în felul ei, emisiunea contribuie la o informare corectă şi de calitate la care românii au acces”, a completat medicul Dragoş Zamfirescu.

Surprizele se vor ţine lanţ întrucât echipa Digi World pregăteşte şi alte materiale editoriale menite să stimuleze imaginaţia publicului pasionat de descoperiri ştiinţifice şi tehnologice.

„Luna decembrie este una specială şi la Digi Documentare, iar acest lucru îl dovedeşte istoria noastră de 12 ani. Şi în acest an cele mai bune producţii proprii se vor regăsi în grilele de programe ale celor trei canale documentare deopotrivă cu o selecţie specială de producţii internaţionale. Ne dorim să oferim un <<regal>> de excepţie care să însoţească iubitorii acestui gen de programe pe toată durata ultimei luni a anului 2024. Mulţumim pentru că ne însoţiţi în această călătorie a descoperirii şi a informaţiei!”, a subliniat Bogdan Chiriţoiu, Manager Digi Documentare.

Mai multe detalii legate despre programele difuzate de Digi World se regăsesc pe site-ul oficial şi pe pagina de Facebook a postului.

Despre Digipedia Ştiinţă

Începând cu anul 2012, în fiecare săptămână, Digipedia Ştiinţă a devenit emisiunea fanion dedicată ştiinţei, tehnicii şi explorărilor şi, totodată, cel mai longeviv talk-show din România, care aduce în prim-plan cele mai captivante subiecte din aceste domenii, fiind dezbătute cu pasiune şi expertiză alături de invitaţi de renume din aria ştiinţifică. Emisiunea s-a impus ca fiind unul din cele mai cunoscute proiecte ale canalului Digi World, continuând să ofere telespectatorilor o privire privilegiată în universul descoperirilor şi al inovaţiilor. Una dintre cele mai notabile realizări este integrarea conţinutului media DIGIPEDIA în programul educaţional pilot „Ora de Ştiut”, lansat în 2021. Mai mult, din anul 2024, acesta a fost inclus în curricula şcolară naţională ca disciplină opţională, avizată de Ministerul Educaţiei. Astfel, DIGIPEDIA devine prima producţie TV din peisajul audiovizualului românesc, recunoscută oficial pentru valoarea şi rolul de promotor al ştiinţei.

Despre Zona de Risc. Roborenaşterea

Documentarul "Zona de Risc. Roborenaşterea" îşi propune să lărgească perspectivele publicului asupra impactului revoluţionar al tehnologiei robotice, care schimbă paradigmele medicinii moderne. În centrul acestei serii se află sistemul de roboţi Da Vinci, care aduce o transformare radicală a modului în care sunt realizate intervenţiile chirurgicale şi demonstrează că progresele în domeniu îmbunătăţesc calitatea vieţii şi deschid noi orizonturi în tratamentele pe care le urmează pacienţii. Producţia, marcă proprie Digi World, combină informarea detaliată cu o narativă captivantă, „Roborenaşterea”, fiind un prilej unic pentru telespectatori de a vedea îndeaproape cum inovaţiile tehnologice redefinesc frontierele medicinii.

Despre Digi World

Digi World este parte a Grupului DIGI. Grupul mai deţine canalele Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Life şi Digi Animal World, cele de muzică, UTV, Music Channel, Hit Music, postul de filme (pay-tv), Film Now, şi posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM şi Chill FM, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music şi posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM şi Chill FM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.