Întreaga planetă celebrează astăzi Ziua Internaţională a Păcii, promovată de Naţiunile Unite şi stabilită, în 1981, prin Rezoluţia 36/67, de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Este o zi importantă, dedicată consolidării idealurilor de pace, atât în interiorul naţiunilor şi popoarelor, cât şi între ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aniversarea din acest an a Zilei Internaţionale a Păcii are o conotaţie specială, în contextul exacerbării agresiunii armate a Federaţiei Ruse în Ucraina, războiul din apropierea graniţelor noastre fiind un motiv real de îngrijorare, dar şi de necesitatea sentimentului dorinţei de pace.

Consider că România şi-a făcut cu prisosinţă datoria faţă de ţara vecină, de la rezolvarea crizei refugiaţilor, la sprijinul acordat la nivel de stat Ucrainei, chiar dacă, în urma acestor acţiuni, producătorii români de cereale au suferit pierderi importante, spre exemplu.

Democraţia şi libertatea presupun, în primul rând, existenţa păcii şi non-violenţa, astfel încât este imperios necesare ca oamenii care se confruntă cu asemenea acte sălbatice şi inumane să fie ajutaţi. Întreaga omenire are nevoie de încetarea actelor de cruzime şi brutalitate, iar decidenţii politici şi guvernamentali din toată lumea trebuie să acţioneze cu tact şi diplomaţie, până când toate părţile aflate în conflict vor depune armele.

În această zi, dar nu numai, este vital să fim solidari cu milioanele de oameni din toată lumea afectaţi de impactul devastator al tuturor genurilor de violenţă, al conflictelor şi al atacurilor barbare îndeptate împotriva populaţiei nevinovate, uneori chiar din partea conducerilor unor ţări.

Sper ca societatea românească să se bucure în continuare de pace, socială, spirituală şi sufletească, pentru ca România să continue să fie ţara unde generaţiile viitoare să dorească să trăiască, să muncească şi să-şi crească copiii în linişte şi armonie.

Deputat PNL Teleorman,

Maria Stoian

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.