Valul de infecţii respiratorii din sezonul rece şi epidemia de rujeolă au pus şi mai multă presiune pe spitale, în timp ce camerele de gardă ale unor spitale sunt aproape de colaps.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ordonanţa austerităţii” adoptată de premierul PSD, Marcel Ciolacu, produce deja efecte şi a blocat angajările în sistemul sanitar. Acest lucru duce la o suprasolicitare a personalului existent şi o acută cerere de medici, iar, pe de altă parte, tineri absolvenţi, care şi-au încheiat rezidenţiatul şi în care statul a investit foarte mulţi bani pentru pregătirea lor profesională, nu îşi găsesc un loc de muncă şi ajung să plece să profeseze în afara ţării.

Numai în centrul universitar Braşov, aproximativ 70 de medici rezidenţi, care au dat deja examenul de specialitate, rămân fără loc de muncă, deşi şi aici, în Braşov, ne confruntăm cu o acută lipsă de personal medical.

Această politică favorizează exodul cadrelor tinere, aşadar trebuie să înceteze. Iar aici, rolul Ministerului Sănătăţii ar fi trebuit să fie şi trebuie să fie unul determinant. 

Din păcate, ceea ce vedem azi este o încercare de a acţiona prin soluţii de avarie. Ministerul Sănătăţii solicită deblocarea posturilor doar la presiunea medicilor, dar fără să fi proiectat o deblocare a posturilor în momentul discutării bugetului pentru 2024.

Ca medic nu pot accepta ca un Guvern să facă economii din sănătatea propriului popor. Acest lucru trebuie să înceteze, iar Ministerul Sănătăţii trebuie să treacă de la vorbe la fapte, imediat!

 

Deputat PNL

Cristina-Agnes Vecerdi

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.