Partidul Naţional Liberal tratează cu prioritate adoptarea celor mai potrivite măsuri privind reducerea şi prevenirea abandonului şcolar, în contextul debaterilor privind noile legi ale Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a rezolva problemele existente în prezent, legate de combaterea acestui fenomen îngrijorător, Guvernul liberal Nicolae Ciucă, prin Ministerul Educaţiei, a demarat runda a II-a a Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS).

În vederea implementării corespunzătoare a acestui proiect investiţional, responsabilii educaţiei au lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului aferent acestei scheme de granturi, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C15 Educaţie.

Programul prevede alocarea sumei de 265 de milioane de euro, oferind posibilitatea unităţilor de învăţământ de a beneficia de proiecte finanţate cu  până la 300.000 de euro fiecare.

Prin intermediul acestui apel de proiecte, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot obţine granturi pentru intervenţii care să conducă la diminuarea riscului de abandon şcolar, îmbunătăţirea rezultatelor obţinute de elevi în cadrul evaluărilor naţionale, creşterea procentului de elevi care finalizează învăţământul gimnazial. De asemenea, banii pot fi folosiţi în scopul creşterii participării absolvenţilor clasei a VIII-a la Evaluarea Naţională, precum şi pentru  facilitarea ratei de tranziţie de la învăţământul secundar inferior, la învăţământul secundar superior.

Proiectele se adresează unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, care înregistrează o rată de abandon şcolar ridicată şi performanţe şcolare scăzute la nivel gimnazial.

Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar reprezintă o strategie concretă, mai ales pentru a sprijini prezenţa la şcoală a copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, prin măsuri ţintite şi clare, care să conducă la diminuarea abandonului şcolar, aflat la cote alarmante în prezent în România.

Sunt convinsă că accesarea în număr cât mai mare a acestor finanţări va conduce la revitalizarea şcolilor la nivel naţional, unul dintre obiectivele vizate fiind de a oferi elevilor tot sprijinul de care au nevoie, pentru a-şi dezvolta competenţele corespunzătoare vârstei.

 

Deputat PNL Teleorman,

MARIA STOIAN

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.