Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal în Parlamentul României au votat Legea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest fapt reprezintă o demonstraţie fără echivoc a respectării angajamentelor luate de PNL de-a lungul ultimei perioade, şi, de asemenea, prin actualul program de guvernare, referitoare la acest subiect delicat. Comportamentul PNL a fost statornic întotdeauna, fiind materializat prin demersuri repetate iniţiate în vederea eradicării pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Potrivit actului normativ, Capitolul XI „Indemnizaţia pentru limită de vârstă”, cu art. 49 şi 50, din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă. De asemenea, de la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă, acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare.

PNL este conştient că reforma pensiilor din România trebuie să înceapă cu eliminarea pensiilor speciale, nu doar deoarece constituie un obiectiv necesar a fi îndeplinit în derularea corespunzătoare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a primirii fondurilor aferente acestuia.

De altfel, liberalii au întreprins până acum toate demersurile necesar a fi îndeplinite pentru a rezolva toate jaloanele şi reformele prevăzute în document, astfel încât ţara noastră să nu piardă niciun euro din sumele pe care le are de încasat, pentru dezvoltare şi modernizare.

În mod fără echivoc, pensiile românilor trebuie reaşezate pe principiul consacrat şi corect al contributivităţii, eliminându-se astfel toate situaţiile de discriminare existente în prezent.

Sunt încrezătoare că societatea românească şi instituţiile statului trebuie să funcţioneze după legi unitare şi valori comune, care să fie respectate şi asumate de toată lumea, fără excepţii de la regulă.

 

Deputat PNL ELENA HĂRĂTĂU,

Circumscripţia Electorală nr. 4 Bacău

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.