Deputatul PNL pentru diaspora Valentin Făgărăşian anunţă că până la finalul sesiunii parlamentare va depune în Parlament un proiect legislativ prin care se vor institui mai multe măsuri şi facilităţi pentru angajatorii români care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, români care în prezent lucrează în străinătate şi care vor să se întoarcă în ţară:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”Cele mai recente date furnizate de Ministerul Muncii ne arată că, în România, lucrează astăzi aproximativ 5,8 milioane de angajaţi, care au unul sau mai multe contracte de muncă active. În acelaşi timp, peste 4,5 milioane de români muncesc onest în Italia, Spania, Marea Britanie sau alte state ale Uniunii Europene şi reprezintă pilonii de creştere şi stabilitate economică pentru statele care i-au primit. Este simplu de intuit faptul că producţia naţională s-ar dubla dacă am reuşi să-i aducem acasă pe românii care astăzi muncesc peste hotare, la standarde înalte de calitate şi cu o productivitate ridicată. Cred că perioada imediat următoare reprezintă cea mai bună oportunitate pentru România de a aplica măsuri pentru repatrierea cetăţenilor români care lucrează în străinătate. Deficitul de forţă de muncă din construcţii, agricultură, servicii este deja foarte mare, la nivelul sutelor de mii, iar proiectele de investiţii cu finanţare externă nerambursabilă vor necesita un volum şi mai mare de forţă de muncă bine calificată. Personal, nu îmbrăţişez soluţia propusă de unii de a acoperi deficitul cu forţă de muncă cu lucrători din Asia sau Africa, când noi avem milioane de români care s-ar întoarce şi mâine în ţară dacă le-am crea condiţiile necesare.

Până la finalul lunii iunie, voi depune în Parlament un proiect legislativ prin care voi institui un set de măsuri şi facilităţi pentru antreprenorii din România care vor angaja, pe perioadă nedeterminată, români care se întorc în ţară. Voi propune, de asemenea, o serie de facilităţi pentru românii care se întorc şi vor să înfiinţeze o microîntreprindere sau o fermă agricolă la standarde înalte de calitate. Am convinegerea că voi avea partener în acest proiect şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru a identifica pentru fiecare măsură şi fondurile necesare. Impactul bugetar va fi nesemnificativ raportat la efectele pozitive ale acestor măsuri: reîntregim familiile, asigurăm o creştere economică puternică şi durabilă, majorăm veniturile bugetare şi avem resurse financiare şi pentru salarii mai mari în educaţie, sănătate sau apărare, dar şi pentru pensii decente.”

 

 

 Valentin Făgărăşian

Deputat PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.