Coaliţia de guvernare a adoptat o serie de decizii extrem de importante pentru viitorul apropiat al românilor, ce vor fi aplicate de către Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima dintre acestea este majorarea punctului de pensie cu 12,5%, pentru pensiile de contributivitate. În urma creşterii, care va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2023, valoarea punctului de pensie va fi de 1.784 de lei.

Vârstnicii cu pensii mici vor fi sprijiniţi, de asemenea, de către Executiv, prin acordarea unor bonificaţii financiare. Astfel, cei care au pensii sub 1.500 lei vor primi un ajutor de 1.000 de lei, cei care au între 1.501 şi 2.000 lei vor beneficia de 800 de lei, iar cei cu pensii cuprinse între 2.001 şi 3.000 de lei vor fi recompensaţi cu 600 de lei. Aceste sume se vor acorda semestrial pe parcursul anului viitor, în două tranşe.

O altă decizie se referă, punctual, la seniorii noştri cu pensii mai mici de 1.700 de lei, care vor primi şi anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Pentru a susţine populaţia să treacă cu bine de această iarnă din punctul de vedere al cheltuielilor la utilităţi, Guvernul Nicolae Ciucă a hotărât ca pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi cu pensii mai mici de 2.000 de lei să primească un stimulent  de 1.400 de lei, pentru plata facturilor la energia electrică. Banii vor fi acordaţi în două tranşe, respectiv în această iarnă şi în cea viitoare, urmând a fi folosiţi exclusiv pentru acoperirea facturilor la energie.

Reamintesc, în acest context, că PNL a mai majorat şi anterior pensiile românilor, cu 14% în pandemie şi, ulterior, cu alte zece procente.

PNL şi coaliţia de guvernare nu au uitat nici de veteranii şi văduvele de război, decizându-se ca indemnizaţiile acestora să fie actualizate cu rata inflaţiei, raportată începând cu anul 2018. Acest fapt va reprezenta o creştere totală de aproximativ 30 de procente.

Nu în ultimul rând, s-a ajuns la un acord cu privire la actualizarea cu rata inflaţiei şi a alocaţiilor de stat pentru copii, iar persoanele cu handicap vor primi cea de-a 13-a indemnizaţie, sumă ce le va completa veniturile.

La modul general, creşterile totale agreate de Guvernul Nicolae Ciucă, sunt de 15,8%, fapt ce va garanta românilor că nu vor ajunge în situaţii delicate din punct de vedere financiar şi vor acoperi rata prezentă a inflaţiei, precum şi creşterile preţurilor.

PNL a fost dintotdeauna adeptul măsurilor de susţinere a românilor, mai ales în această perioadă dificilă, cu crize continue la nivel mondial.

Sunt convinsă că măsurile ce vizează aceste categorii ale populaţiei sunt binevenite pentru toţi beneficiarii, mai ales pentru pensionari, ce vor avea astfel posibilitatea de a-şi uşura traiul zilnic şi a face faţă cheltuielilor sporite din prezent.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.