Odată cu venirea toamnei, creşte abrupt temperatura politică. Chiar dacă alegerile sunt departe, unii colegi din Parlament încearcă să iasă în faţă cu orice preţ, prin mesaje populiste şi promisiuni care nu au nici o acoperire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PNL rămâne fidel principiilor sale şi îşi vede în mod responsabil de guvernare. Nu vrem să folosim actualul context extern dificil pentru a arunca vina asupra colegilor noştri de coaliţie. Ne-am fi dorit ca şi partenerii noştri să procedeze la fel şi să nu guverneze doar cu ochii la sondaje. E important să spunem adevărul, să fim sinceri cu oamenii, pentru că altfel nu vom depăşi această perioadă. Orice derapaj ne va costa scump din punct de vedere economic.

Nu avem alegeri în viitorul apropiat, nu văd de ce alţii se comportă ca şi cum am fi intrat deja în campania electorală.

PNL nu va folosi cuvinte goale şi nu vom face promisiuni greu de realizat. Ne-am asumat această formulă de guvernare şi vrem să ducem lucrurile la capăt. Este uşor să arunci vina pe ceilalţi, dar ţara are nevoie de un Guvern stabil pentru a trece iarna cu bine.

M-aş bucura dacă în următoarele săptămâni nu vom asista la un Festival al Demagogiei. Vedem ce se discută şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene şi care sunt acolo temerile privind costurile energiei sau chiar lipsa acesteia. E nevoie aşadar de măsuri calculate şi de responsabilitate din partea clasei politice.

Asta încearcă să facă PNL. Nu cu abordări populiste vrem să guvernăm această ţară, ci ne propunem să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu vindem oamenilor iluzii. Este mai înţelept ca partidele din coaliţia guvernamentală să convină mai întâi asupra unor măsuri sociale, apoi să le anunţe public.

Pentru PNL mediul privat este esenţial. Avem nevoie de decizii înţelepte care să nu afecteze şi să dezechilibreze acest sector care a fost atât de încercat în vremea pandemiei. Orice firmă care se închide înseamnă mai puţine locuri de muncă şi mai puţini bani la buget. Nu permitem acest lucru şi nu vrem să punem în dificultate afacerile din România.

Dezvoltarea sănătoasă a României presupune firme puternice, dar înseamnă şi investiţii. Avem la dispoziţie fondurile din PNRR, vom avea de cheltuit alte zeci de miliarde de euro în cadrul exerciţiului financiar 2021-2027.

De noi depinde cum va arăta această ţară peste câţiva ani. Abordările de tip demagogic nu ne vor aduce autostrăzi, şcoli sau spitale noi. E nevoie de seriozitate şi de responsabilitate. PNL a pornit pe acest drum şi nu va da înapoi!

 

 

George Şişcu

Deputat PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.