Conducerea PNL a Ministerului Educaţiei este preocupată să rezolve problema zecilor de mii de părinţi care îşi înscriu în această perioadă copiii la grădiniţe, astfel încât oamenii să nu se mai confrunte cu problemele survenite anii trecuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Neajunsurile legate de construirea de noi grădiniţe şi atingerea potenţialului optim în ceea ce priveşte capacitatea de şcolarizare al celor existente sunt în curs de rezolvare, odată cu investiţiile finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Semnarea recentă a contractelor de finanţare destinate infrastructurii educaţionale reprezintă un pas important în modernizarea corespunzătoare, la nivel european, a peste 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar, palate şi cluburi ale copiilor, precum şi Centre de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Acest proiect naţional major presupune dotarea şcolilor şi grădiniţelor cu mobilier nou, laboratoare de informatică, de ştiinţe şi multidisciplinare, cabinete şcolare pe discipline, săli de sport, ateliere de practică şi echipamente IT.

Investiţia totală este în valoare de peste un miliard de euro, o sumă record alocată sistemului de învăţământ din România, absolut indispensabilă în vederea înnoirii profunde a infrastructurii educaţionale.

Obiectivele cuprind şi construirea de grădiniţe noi, precum şi modernizarea şi redimensionarea celor existente, fapt ce va conduce, fără îndoială, la creşterea exponenţială a motivaţiei preşcolarilor şi a dascălilor, rezultatul scontat fiind implementarea unui proces de învăţământ incluziv şi de calitate superioară.

Sutn convinsă că majorarea numărului de locuri din învăţământul preşcolar de stat este o necesitate stringentă a întregii ţări, conducerea liberală a Ministerului Educaţiei acordând, în consecinţă, o atenţie sporită pentru a remedia disfuncţionalităţile existente.

Deputat PNL Bacău

ELENA HĂRĂTĂU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.