Priorităţile Partidului Naţional Liberal pentru viitoarea sesiune parlamentară se referă la modernizarea şi dezvoltarea României, deziderate transpuse deja în practică în toate sectoarele socio-economice, în mandatul de prim-ministru al preşedintelui Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt încrezătoare că miniştrii liberali din actualul Executiv vor continua să aducă plus valoare actului guvernamental şi îşi vor îndeplini cu succes obiectivele portofoliilor deţinute, aşa cum s-a întâmplat şi până acum. Avem o echipă de miniştri bine pregătiţi, competenţi, care au capacitatea de a performa din punct de vedere managerial şi de a obţine rezultate notabile, atât din punctul de vedere al evoluţiilor de dezvoltare, cât şi a investiţiilor şi a atragerii fondurilor europene.

Implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin utilizarea judicioasă a tuturor sumelor avute la dispoziţie de către România, reprezintă un alt obiectiv asumat al PNL.

În ceea ce priveşte judeţul Bacău, finalizarea Autostrăzii Moldovei constituie o prioritate de prim rang, investiţia urmând să contribuie decisiv la dezvoltarea comunităţilor din zonă, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Noua autostradă urmează să traverseze judeţul Bacău, fapt ce va aduce nu doar apariţia de noi locuri de muncă pentru localnici, cât şi perspectiva creării premiselor necesare de noi investiţii. Vor exista, astfel, o serie de oportunităţi de dezvoltare la nivel judeţean, care, în final, vor conduce şi la creşterea calităţii vieţii oamenilor.

       De asemenea, voi susţine iniţiativele legate de protejarea mediului şi tranziţia spre energia verde, promovate de ministrul Mediului, Mircea Fechet. Totodată, avem mare nevoie de impulsionarea agriculturii din judeţul Bacău, prin intensificarea investiţiilor în sisteme moderne de irigaţii. Voi sprijini cu fermitate şi dezvoltarea turismului judeţean, îndeosebi prin maximizarea potenţialului staţiunii Slănic Moldova, care dispunde de resurse turistice mult mai mari decât capacitatea atinsă în prezent.

       Nu în ultimul rând, voi fi alături de localnicii şi autorităţile locale din comuna Răchitoasa, implicându-mă în proiectele investiţionale aflate în derulare. Între acestea, menţionez dotarea cu laboratoare inteligente a Liceului Tehnologic, modernizarea şi echiparea tuturor unităţilor de învăţământ din comună, astfel încât şcolile să fie prietenoase şi să contribuie atât la reducerea abandonului şcolar, cât şi la îmbunătăţirea rezultatelor la învăţătură ale copiilor din Răchitoasa.

Biroul meu parlamentar este în municipiul Bacău, Bulevardul Unirii, nr. 11, mezanin, unde toţi cetăţenii judeţului mă pot contacta şi îmi pot prezenta doleanţele cu care se confruntă. Am fost şi voi fi întotdeauna deschisă dialogului cu oamenii, deoarece rolul unui parlamentar este, dincolo de a face legi bune, să fie la dispoziţia populaţiei, a alegătorilor şi să încerce permanent să le rezolve problemele.

 

Deputat PNL Bacău,

Elena HĂRĂTĂU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.